01.07.2022 00:17

Procentul de promovare la Evaluarea Națională a fost de 76,65%

Procentul de promovare la Evaluarea Națională a fost de 76,65%
Galerie foto

Au fost publicate pe evaluare.edu.ro rezultatele finale la Evaluarea Națională 2022, după soluționarea contestațiilor! Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean, rata de participare la nivelul județului Dâmbovița a fost de 94,74%: 3675 de candidați prezenți (dintr-un total de 3879 de absolvenți înscriși). Dintre cei 3675 de candidați prezenți, 2817 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de 76,65%, în creștere comparativ cu anul trecut (72,85%).

Au fost depuse 286 de contestații la limba și literatura română și 198 de contestații la matematică. Inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu a precizat că după reevaluarea lucrărilor, nu au fost înregistrate diferențe mai mari de un punct, majoritatea notelor fiind modificate la diferențe mici (sub 50 de sutimi în plus sau în minus).

„Precizăm că rezultatele au fost publicate  prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE.  Reamintim că județul Dâmbovița a fost județ desemnat pentru pilotarea evaluării digitalizate a lucrărilor scrise în desfășurarea acestui examen, lucrările elevilor fiind scanate la finalul probei și transmise online spre evaluare într-un alt județ. Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Astăzi, 1 iulie, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița va anunța ierarhia la nivel județean a absolvenților clasei a VIII-a, urmând ca de luni, 4 iulie, calendarul admiterii în învățământul liceal și profesional să continue la nivelul unităților de învățământ prin completarea fișelor de opțiuni în vederea repartizării computerizate”, a transmis inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu.

 

 

Ștefan Khalil