14.05.2018 00:21

Problemele nu ocolesc Centura Târgoviștei

Problemele nu ocolesc Centura Târgoviștei
Galerie foto

❚ Primarul Cristian Stan ar fi reziliat și contractul cu actualii constructori, însă termenullimită actual nu mai permite nicio amânare în execuția lucrărilor ❚ Actualul constructor are anumite probleme financiare care l-au împiedicat să lucreze la podul de la Valea Voievozilor

ANA MARIA POPESCU

 


 

Proiectul de reabilitare și modernizare a șoselei de centură a municipiului Târgoviște continuă să creeze probleme administrație locale, și asta pentru că, după toate semnalmentele, nici de data aceasta constructorii care au câștigat licitația nu se țin serios de treabă și nici nu prea dispun de bani pentru a lucra în ritmul promis și asumat în contract. Asta deși conducerea Primăriei Târgoviște îi bagă zilnic în ședință și le pun în vedere că dacă nu finalizează proiectul la termenul stabilit, respectiv până în luna decembrie a acestui an, își vor asuma toate consecințele și vor plăti scump. Potrivit primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan, în momentul de față se lucrează la asfaltarea unor artere importante din cadrul proiectului, se lucrează la pasajul de la Aninoasa și în zilele următoare se vor relua lucrările și la podul de la Valea Voievozilor, unde în momentul de față se circulă, însă cu anumite restricții de tonaj și doar pe o singură bandă. Chiar dacă este nemulțumit total de cum se derulează lucrările la podul de la Valea Voievozilor, care sunt destul de întârziate din cauza lipsei capacității financiare a constructorului, primarul Cristian Stan a mărturisit că, din păcate, nu se poate rezilia din contractul din cauza timpului foarte scurt rămas până la termenul limită de finalizare a proiectului, însă a pus se pare în vedere constructorului că va fi bun de plată dacă nu va respecta contractul. Edilul dă însă asigurări că în maxim o lună și jumătate va fi finalizată partea de asfaltări pe cele mai importante și mai circulate străzi prinse în proiect.

„O nouă licitație ar însemna să ne ducem până în iarnă”

„La centura municipiului Târgoviște au început asfaltările, s-a lucrat pe Bulevardul Eroilor, pe zonele care au necesitat frezare, se va și asfalta. De asemenea s-a intrat la frezat pe Petru Cercel, și ar trebui în aceste zile să fie reluate lucrările și la podul de la Valea Voievozilor, cu mențiunea că la suprastructură va începe să se lucreze în această săptămână, cel puțin acestea sunt datele pe care le am de la constructor în urma ședinței de monitorizare. Au început lucrările și la pasajul de la DN 72, la podul de la Aninoasa, sper ca în aproximativ o lună, o lună și jumătate... Bineînțeles că nu sunt mulțumit de stadiul lucrărilor, dar cel puțin avem în momentul de față o activitate mai intensă și disconfortul în trafic cred că-l vom elimina în aproximativ o lună, o lună și jumătate, cam total, adică vor fi asfaltate străzile cu mari probleme în momentul de față, unde până acum s-a lucrat la canalizare, respectiv Petru Cercel, zona dintre benzinăria de acolo și pasajul de la Petru Cercel, Bulevardul Eroilor, Laminorului, Magrini... Vor fi realizate aceste lucrări, eu sper, cât mai repede și să avem o centură practicabilă. La Valea Voievozilor, la pod, s-a întârziat din cauza incapacității financiare a constructorului de a continua lucrările. Dacă nu văd zilele acestea nimic, ajungem în aceeași situație de tensiune cu constructorul pentru că nu avem ce face... Problema este că o nouă licitație ar însemna să ne ducem până în iarnă și nu s-ar mai putea absolut nimic, acesta este singurul motiv pentru care nu am procedat la rezilierea contractului, plus faptul că avem un contract cu finanțare europeană în derulare în momentul de față... Vom merge la Ministerul Dezvoltării pentru o discuție și pentru a găsi soluție de finanțare pe POR 2014-2020 a centurii municipiului Târgoviște. Firma este TELOR, care este lider de asociere, cei de acolo sunt răspunzători în fața noastră. În ritmul acesta în care se lucrează putem, spun eu, să ne încadrăm în termen pe zona de asfaltare, podul de la Aninoasa, podul de la Valea Voievozilor și cred că și la Teiș, dar mi-e destul de greu să cred că pasajul rutier de la Petru Cercel ar putea să fie finalizat în această perioadă... Vor răspunde, vor plăti daune, își vor asuma toată responsabilitatea”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.