23.04.2014 08:13

Problemele dascălilor, pe masa miniștrilor și a parlamentarilor

Problemele dascălilor, pe masa miniștrilor și a parlamentarilor
Galerie foto

❚ Sindicaliștii din învățământul dâmbovițean, alături de cei din întreaga țară, continuă să bată la ușile Ministerului Muncii și al Educației, în încercarea de a se găsi o soluție pentru problemele de salarizare și metodologice din sistemul educațional ❚ Una dintre marile nemulțumiri, pentru care s-a depus plângere în instanță, este introducerea sporului de vechime în salariu, astfel încât acestea sunt aproape uniformizate, deși munca este diferită ❚ La nivel de Federație Sindicală, s-au stabilit întâlniri cu premierul, cu miniștrii Rovana Plumb și Remus Pricopie, iar în Dâmbovița – pe 25 aprilie, se dorește o discuție cu parlamentarii

 

VIRGIL VOINESCU


 

Liderul Sindicatului Liber Învățământ (SLÎ) Dâmbovița, prof. Emil Poamă, spune că, întrucât în învățământ dâmbovițean sunt probleme serioase ce vizează nu doar cadrele didactice, dar și personalul nedidactic, în acest ultim caz privind salarizarea și volumul de muncă, sindicatul a solicitat întâlnirea cu miniștrii Muncii, Rovana Plumb, și al Educației, Remus Pricopie.

{GOOGLE_AD_BOX1}

„Am hotărât, în contextul deciziilor luate de Colegiul Liderilor FSLÎ, noi, cei din Dâmbovița, să cerem miniștrilor Rovana Plumb și Remus Pricopie întâlniri pentru a încerca să găsim o rezolvare a problemelor din învățământ privind unele documente a căror elaborare este întârziată, apoi probleme metodologice: organizarea concursurilor cu directorii, modificarea Legii educației și probleme privind personalul nedidactic. În acest ultim caz, sunt două mari probleme. Salarizarea, în primul rând, unde s-au făcut nedreptăți prin Legea 63, prin includerea în salariu a sporului de vechime, așa încât majoritatea sunt încadrați cu salarii foarte apropiate de nivelul de debutant, indiferent de vechime. În afară de aceasta, în plus față de prima normare cu care au fost angajați, au și foarte multă muncă, după ce multe posturi s-au blocat prin plecarea unora. Astfel, munca pe care o făceau mai multe persoane acum o face o singură persoană. Adică mult peste norma propriu-zisă. Sunt cele mai mari probleme”, ne-a declarat prof. Emil Poamă.

 

Întâlniri cu cei care pot mișca lucrurile

Acesta a adăugat că se așteaptă, la acest moment, să fie realizate întâlnirile solicitate și, în paralel, în ceea ce privește sporul de vechime, în data de 8 aprilie a fost sesizată instanța de judecată:

„Printre întâlniri pe care noi le-am stabilit la nivel de Federație, cea cu primul ministru, noi, cei din Dâmbovița, am cerut și o întâlnire cu ministrul Muncii, Rovana Plumb. Pe 25 aprilie ne vom întâlni cu parlamentarii”, a adăugat prof. Emil Poamă.