01.10.2014 00:14

Probleme vechi și noi la Consiliul Municipal Târgoviște

Probleme vechi și noi la Consiliul Municipal Târgoviște
Galerie foto

PETRE DRĂGUȚOIU


Ședința ordinară a Consiliului Local Municipal (CLM) Târgoviște, convocată pentru ieri, 30 septembrie a.c., de primarul interimar Ciprian Prisăcaru, a avut pe ordinea de zi 25 de proiecte de hotărâre. Au fost prezenți inițial 18 consilieri, însă pe parcursul ședinței au apărut și ceilalți aleși ai CLM.

 

Stabilirea comisiilor de cenzori, lăsată pe altă dată

Singurele proiecte care nu au primit votul consilierilor au fost: stabilirea componenței comisiei de cenzori la SC Municipal Construct și completarea HCL nr. 111/2014 referitoare la aprobarea comisiei de cenzori la SC Eco Sal 2005 SA. Acestea au fost amânate pentru o altă întâlnire, pentru că cei care fac parte din conducerea celor două societăți nu au fost prezenți în sală. În context, consilierul PSD Maria Diculescu a solicitat ca orice Direcție din subordinea CLM să aibă reprezentant la ședințe.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Proiectul „Educație pentru viață” a stârnit discuții contradictorii

Surprinzător, deși anul trecut a fost aprobat în comisia de specialitate și votat cu majoritate, de data aceasta proiectul privind acordul între Municipiul Târgoviște, Crucea Roșie Dâmbovița, Inspectoratul de Poliție și Inspectoratul Școlar, în vederea realizării proiectului „Educație pentru viață”, a stârnit discuții contradictorii, deoarece necesită concesionarea unui spațiu în Parcul Chindia.

Consilierul PNL Lucian Enache a atras atenția că „se ia din zona verde și legea spune că nu trebuie să eliminăm spațiile verzi”, iar directorul Direcției de Salubritate, Dan Badea, a întrebat: „Acum și Crucea Roșie. Ce mai vrea în parc?” După aceste discuții pro și contra, proiectul a trecut totuși doar cu 3 abțineri.

 

Montarea de centrale individuale în locuințele ANL:

un vot împotrivă și 20 pentru

Doar un vot împotrivă a obținut proiectul privind revocarea HCL nr. 356/27.12.2010 referitoare la aprobarea montării de centrale termice individuale în locuințele pentru tineri construite prin ANL, însă a avut parte de discuții prelungite. Consilierul PSD Ion Pătrașcu a intrat în dispută cu colegii, solicitând efectuarea unor comparații privind eficiența și un raport al măsurării puterii calorice.

 

Regulament pentru locurile de joacă

Regulamentul de organizare și utilizare a locurilor de joacă a fost extrem de disputat. Primarul interimar Ciprian Prisăcaru a intervenit cu o explicație: „Trebuie un regulament deoarece sunt și unii indisciplinați, se duc să strice, să facă mizerie. Sunt niște norme în ceea ce privește greutatea, să nu-și rupă gâtul pe acolo, și trebuie să le afi- șăm”. Au fost propuse sancțiuni și amenzi, însă unele dintre amendamentele aleșilor au atins ridicolul.

 

Discuții pro și contra privind adăpostul

de câini comunitari de la Aninoasa

Un alt proiect a privit aprobarea închirierii și a contractului de închiriere a unui teren de 1200 mp, de pe raza comunei Aninoasa, în vederea funcționării adăpostului pentru câinii fără stăpân. Și aici disputele au fost la ordinea zilei, plecând de la chiria considerată prea mare, la necesitatea adăpostului, mergând până la faptul că momentan legea nu mai permite capturarea și eutanasierea patrupedelor.