21.06.2022 00:19

Probleme sociale dezbătute la Prefectura Dâmbovița

Probleme sociale dezbătute la Prefectura Dâmbovița
Galerie foto

*„Avem fonduri europene prin PNRR și noul exercițiu financiar pe care va trebui să le accesăm și să valorificăm fiecare euro în interesul comunităților locale”, a declarat, în cadrul întâlnirii, Prefectul județului Dâmbovița, Claudia GILIA.

 

Prefectul Claudia Gilia a convocat ieri prima întâlnire a Grupului de Lucru Mixt pentru Problemele Romilor. Subiectele aflate pe ordinea de zi au fost următoarele: 1️. Reorganizarea Grupului de Lucru Mixt; 2.Responsabilitățile ce revin Ministerului Afacerilor Interne și Instituției Prefectului privind Strategia Guvernului României de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității romilor 2022-2027.

„Problema romilor nu este doar problema unui om, unei instituții, a unui ONG sau o problemă abstractă care se poate rezolva dintr-un birou închis. Este problema noastră a tuturor, iar soluția trebuie să vină tot de la noi prin dialog și implicare. Avem fonduri europene prin PNRR și noul exercițiu financiar pe care va trebui să le accesăm și să valorificăm fiecare euro în interesul comunităților locale. Am fost onorați de prezența la ședință a domnului general Corneliu Alexandru -M.A.I. - director general adjunct, Direcția Generală pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului, căruia îi mulțumesc pentru expunerea detaliată a principalelor axe ale Strategiei și pentru susținerea în implementarea acesteia”, a declarat, în cadrul întâlnirii, Prefectul județului Dâmbovița, Claudia GILIA.

 

 

V.A.