19.02.2018 00:21

Probleme la reabilitarea "Porcăriei" din Pucioasa

Probleme la reabilitarea
Galerie foto

❚ Proiectul va fi depus curând la finanțare pe Axa 13, urmând ca zona să se transforme spectaculos ❚ Pe lângă faptul că se vor face lucrări de reabilitare a grădiniței din cartier, se vor construi locuri de joacă, parcări, va fi modernizat luminatul public, vor fi montate camere de supraveghere, rețea publică de internet, vor fi asfaltate străzi, iar cartierul va deveni unul cu adevărat european

ANA MARIA POPESCU

 


 

Cartierul „Porcărie” din Pucioasa este pe cale să devină unul dintre cele mai moderne zone ale orașuluistațiune! Primarul Pucioasei a anunțat că administrația locală lucrează intens la realizarea unui proiect de anvergură care vizează dezvoltarea acestui cartier, până acum cam văduvit de investiții. Se pare că nu s-a investit mai nimic în acest cartier, nu neapărat din reavoință administrativă, ci mai degrabă din cauza lipsei fondurilor la buget, suma necesară pentru a rezolva multitudinea de probleme din această zonă fiind una mare. Pe lângă faptul că se vor face lucrări de reabilitare a grădiniței din cartier, se vor construi locuri de joacă, parcări, va fi modernizat luminatul public, vor fi montate camere de supraveghere, rețea publică de internet, vor fi asfaltate străzi, iar cartierul va deveni unul cu adevărat european. Edilul orașului Pucioasa are totuși o mâhnire, aceea că nu prea se bazează pe sprijinul tuturor locuitorilor acestui cartier.

Pretenții imobiliare de lux într-un cartier sărăcit

„Vom depune un proiect pentru Cartierul Micro 3, celebra noastră «Porcărie», care va fi un proiect integrat cu Grădinița Nr. 2 și tot cartierul... Va fi un proiect pe care îl vom depune pe Axa 13. Am vrut inițial să încercăm o nouă asociere, cum am făcut la «Filatură», cu Consiliul Județean, numai că știu că nici ei nu au resurse, și atunci a apărut această Axă 13 care îți permite ca într-un proiect integrat să ai o clădire cu impact social care să acopere 50%, iar grădinița din acest cartier se încadrează și până la 100% poți să depui pentru apă pluvială, asfalt, parcări, iluminat, sistem wireless, camere video, locuri de joacă și așa mai departe. O să facem ca acel cartier să fie o splendoare. Dar, și acolo avem o problemă pentru că sunt doi oameni care au fost împroprietăriți de fosta administrație exact în buricul cartierului... În zona respectivă sunt două proprietăți pe care am vrut să le cumpărăm, i-am chemat la discuții, dar vor câte 100 de euro pe metrul pătrat și atunci le-am urat sănătate. Îmi pare rău că o să le crească valoarea foarte mult prin dezvoltarea pe care o s-o fac în zonă, dar o să aibă același sprijin ca cel pe care mi l-au dat ei mie... Fără să dau dovadă de răutate, dar nu pot să fiu nici prost...”, a declarat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.