30.01.2023 00:17

Probleme în județ din cauza zăpezii

Probleme în județ din cauza zăpezii
Galerie foto

Prima ninsoare a venit peste județ și cu problemele pentru circulația rutieră. Cu toate că autoritățile au fost pregătite pentru intervenție, cantitățile mari de precipitații, în special viscolul și ninsoarea din zona montană, s-au dovedit a fi o adevărată provocare. Deblocarea drumurilor a fost pe alocuri dificilă, iar pe tronsonul DJ 713 a fost chiar nevoie de suspendarea circulației rutiere.

„Prima ninsoare din această iarnă și prima intervenție consistentă pentru administrația locală: 20 de utilaje si aproximativ 100 de angajați de la Direcția de Salubritate, Sc Eco-Sal SRL și Municipal Construct SA participă, începând cu  ora 4, la activitatea de deszăpezire în municipiul Târgoviște”, a fost transmis primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan.

 

Circulația pe DJ 713, suspendată din cauza viscolului

Comunicat de presă

Având în vedere că, în zona montană înaltă a județului Dâmbovița, condițiile meteorologice sunt nefavorabile, în sensul că se înregistrează viscol puternic și căderi abundente de zăpadă, Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu - intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă.

Potrivit atenționărilor Administrației Naționale de Meteorologie, de cod portocaliu, ninsori abundente și viscol în zona montană a județului Dâmbovița, recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol.       

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

 

 

V.A.