11.11.2020 00:17

Problema salarizării Poliției, departe de rezolvare

Problema salarizării Poliției, departe de rezolvare
Galerie foto

❚ ,,S-au rezolvat situații minore, s-a emis ordonanța 75 prin care, pe hârtie, s-au acordat 4 sporuri, dar în realitate numai două au fost puse în plată, iar sumele respective sunt foarte mici pentru că se raportează la salariul din 2009”, a semnalat liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan

 

VIOLETA STANCIU


Problemele de natură salarială ale polițiștilor nu s-au rezolvat decât într-o măsură foarte mică, după cum susține liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan! Potrivit acestuia, polițiștii au primit doar două sporuri, din cele patru promise ,,pe hârtie”, sporuri care se raportează la salarii de bază din anul 2009, rezultând în final niște sume pe care polițiștii le consideră de-a dreptul amăgitoare. ,,Nu s-au rezolvat problemele pe linie de salarizare. Este un fel de amăgire! S-au rezolvat situații minore, s-a emis ordonanța 75 prin care, pe hârtie, s-au acordat 4 sporuri, dar în realitate numai două au fost puse în plată, iar sumele respective sunt foarte mici pentru că se raportează la salariul din 2009, adică la un salariu de 600 de lei la agentul de poliție și de 800 de lei la ofițerul de poliție, mă refer la salariul de bază. Deci vă dați seama că dacă i-a dat 10% sau 5%, sumele respective sunt foarte mici”, a semnalat liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

,,S-au adus la Dâmbovița aproape 100 de autoturisme ceea ce este un lucru lăudabil...”

Un aspect pozitiv semnalat de liderul de sindicat Florin Bălan este că au început să se miște lucrurile pe partea de dotare a polițiștilor, iar cel mai bine se stă în momentul de față la dotarea cu autoturisme. ,,La capitolul dotare au început să se miște lucrurile, dar nu vreau să-i laud prea tare pe cei din conducerea ministerului, așteptăm încă să vedem unde se va ajunge... La nivel de autoturisme s-au adus la Dâmbovița aproape 100 de autoturisme ceea ce este un lucru lăudabil, este pentru prima dată când se aduce un număr mare și au fost schimbate acele rable care erau din 1996-1997, acestea au fost primele care au fost schimbate. Avem și un număr de veste de protecție antiînjunghiere, dar numărul este foarte mic, un număr limitat. Acum se preconizează dotarea cu pistoale Beretta în mod gradual, în mod special a celor care lucrează în stradă. Deci începutul este promițător, dar așteptăm să vedem și care va fi finalitatea, câte astfel de dotări vom primi”, a declarat președintele Sindicatului Polițe Dâmbovița, Florin Bălan.