27.09.2022 00:17

Problema locurilor de veci nu mai există

Problema locurilor de veci nu mai există
Galerie foto

*„Acum 2-3 ani, Primăria Târgoviște a cumpărat un teren de 4000 mp lângă Cimitirul Central, pentru extinderea acestui cimitir. Deci teren pentru cimitir există”

 

Violeta Stanciu


 

Problema locurilor de veci și extinderea Cimitirului Central din municipiul Târgoviște au reprezentat unul dintre subiectele abordate în cadrul recentei conferințe de presă de la PNL Dâmbovița! Cel care a atacat frontal problema a fost vicepreședintele PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, care este și președinte al PNL Târgoviște, dar și consilier local al partidului în CLM Târgoviște.

Acesta a ținut să precizeze că în momentul de față Târgoviștea nu se confruntă cu o criză a locurilor de veci datorită extinderii Cimitirului Central cu circa 4000 mp, operațiune care a avut loc în urmă cu 2-3 ani. Liderul liberal nu înțelege de ce nu a fost amenajată până acum această prelungire a Cimitirului Central în condițiile în care nevoia de locuri de veci este atât de mare.  

„Aș vrea să aduc lumină în privința unui subiect care a fost intenționat lansat în spațiul public într-un mod eronat, chiar tendențios. Este vorba de Cimitirul Târgoviște, cimitirul nou care se putea crea lângă oțelărie. În primul rând trebuie să spunem două lucruri... Primul aspect, cel mai important, ca și consilier liberal, alături de consilierii mei liberali am votat întotdeauna pentru extinderea sau construirea de cimitire noi în orașul Târgoviște. Deci am fost acuzați într-un mod eronat... Pe de altă parte mai trebuie spus un lucru foarte important pe care puțini târgovișteni îl știu... Acum 2-3 ani, Primăria Târgoviște a cumpărat un teren de 4000 mp lângă Cimitirul Central, pentru extinderea acestui cimitir. Deci teren pentru cimitir... există. Orice târgoviștean care are nevoie de un loc de înmormântare poate găsi acel loc la Cimitirul Central. Pe de altă parte, din ceea ce înțeleg eu, în cadrul Primăriei Târgoviște, Direcția care se ocupă de cimitire a informat Executivul Primăriei Târgoviște de necesitatea de a demara lucrările de amenajare pentru extinderea Cimitirului Central. Nu înțeleg de ce s-a întârziat atât de mult, sunt ani de zile între perioada de achiziție a acestui teren și zilele de astăzi, când în acești ani se putea amenaja un cimitir astfel încât să nu mai existe această problemă în Târgoviște”, a declarat vicepreședintele PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște.