04.11.2021 00:11

Probele pentru directorii de școli, sub lupa CLM Târgoviște

Probele pentru directorii de școli, sub lupa CLM Târgoviște
Galerie foto

*Mai exact, au fost desemnați reprezentanții CLM Târgoviște în comisiile de evaluare a probei de interviu pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului Târgoviște

 

Ședință extraordinară cu convocare de îndată, ieri, 3 noiembrie, a Consiliului Local Municipal Târgoviște. Întrunirea a avut un singur punct pe ordinea de zi. Încă de la primele ore al dimineții, 18  consilieri aleși din 21 s-au prezentat în Sala de Consiliu a Primăriei Târgoviște pentru a dezbate și supune la vot un proiect extrem de important pentru viitorul sistemului educațional. Mai exact, acest proiect prevedea desemnarea reprezentanților din Consiliul Local Municipal Târgoviște, în comisiile de evaluare a probei de interviu pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului Târgoviște.

În urma probei scrise, grilă, care a fost susținută luna trecută în fiecare inspectorat școlar din țară, acum se creează niște comisii pentru proba de interviu alcătuite din cinci membrii, un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean, doi reprezentanți ai unității școlare respective desemnați de consiliul profesoral, al patrulea membru este reprezentantul Consiliului Local, iar al cincilea este un specialist în resurse umane sau cadru didactic universitar.

Fiecare grupare politică din Consiliul Local a propus un candidat pentru a face parte din comisiile de evaluare pentru  concursul posturilor de director și director adjunct unităților școlare din Târgoviște. Procedura prin care aceștia au fost aleși a fost prin vot secret. În urma procesului verbal, toți candidații propuși au fost aleși cu unanimitate de voturi.

 


Ștefan Khalil