23.02.2021 00:10

Prisăcaru solicită reluarea fotbalului la toate nivelurile

Prisăcaru solicită reluarea fotbalului la toate nivelurile
Galerie foto

❚ Deși există 108 membri afiliați la Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița, doar trei echipe de seniori au disputat meciuri în acest sezon, Chindia Târgoviște, Flacăra Moreni și FC Pucioasa ❚ Prisăcaru a atras atenția asupra efectelor pe care le are acest blocaj asupra fotbalului la nivel național și a transmis că măsurile trebuie să vină rapid, pentru ca fotbalul să aibă șansa să renască ❚ „Atenție, dispar copiii și practicanții de sport, dispar antrenorii și arbitrii, dispar sponsorii (și așa foarte puțini), bazele sportive sunt în paragină”, a transmis Prisăcaru ❚ „Cum puteți explica, de exemplu, faptul că într-un centru comercial pot intra sute și mii de persoane simultan, dar pe un teren de fotbal, în aer liber, nu pot avea activitate de pregătire sau competițională, cu respectarea unor reguli prestabilite, 40-50 de persoane?”, a continuat președintele AJF Dâmbovița

 

COSMIN SAVA

 


 

Pandemia COVID-19 încă produce efecte importante în lumea sportului românesc. Dacă ne referim la fotbal, deși se joacă la nivelul primelor trei ligi, sportul rege tot are de suferit, pentru că există încă un blocaj pe zona fotbalului amator, dar și la copii și juniori. Iubitorii fotbalului s-au săturat să stea departe de sportul care le oferă bucurie și, pe lângă faptul că solicită redeschiderea stadioanelor la o capacitate redusă, se vorbește și despre reluarea competițiilor la toate nivelurile. Deși există 108 membri afiliați la Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița, doar trei echipe de seniori au disputat meciuri în acest sezon, Chindia Târgoviște, Flacăra Moreni și FC Pucioasa.

„Nu puteți rămâne impasibili la acest colaps!”

Ciprian Prisăcaru, prin intermediul paginii personale de Facebook, a postat un mesaj interesant, în care se adresează instituțiilor abilitate, pentru a permite reluarea activităților sportive pe stadioane. Prisăcaru a atras atenția asupra efectelor pe care le are acest blocaj asupra fotbalului la nivel național și a transmis că măsurile trebuie să vină rapid, pentru ca fotbalul să aibă șansa să renască. „Ați sufocat destul fotbalul, permiteți reluarea activității sportive pe stadioane! Alo, băieții de la Palatul Victoria, chiar nu sunteți capabili să gestionați această situație fără precedent? Nu aveți specialiști care să vă lămurească cum stau lucrurile? O faceți în cunoștință de cauză și sunteți rău intenționați? Atenție, dispar copiii și practicanții de sport, dispar antrenorii și arbitrii, dispar sponsorii (și așa foarte puțini), bazele sportive sunt în paragină. Sunt pierderi uriașe de resursă umană și financiară. Nu puteți rămâne impasibili la acest colaps în care se află sportul la nivel național! Cum puteți explica, de exemplu, faptul că întrun centru comercial pot intra sute și mii de persoane simultan, dar pe un teren de fotbal, în aer liber, nu pot avea activitate de pregătire sau competițională, cu respectarea unor reguli prestabilite, 40-50 de persoane? Lăsați sportul și fotbalul să renască până nu va fi prea târziu și pierderile vor fi irecuperabile!”, a fost mesajul președintelui Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița.