06.10.2015 00:18

Prin GAL Valea Ialomiței, patru proiecte la Pietrari

Prin GAL Valea Ialomiței, patru proiecte la Pietrari
Galerie foto

❚ O agropensiune, o fabrică de îmbinări masă lemnoasă, un centru de înfrumusețare și un depozit de fructe sunt finalizate sau în curs de finalizare în comună ❚ Primarul de la Pietrari, Cornel Coman, a reușit să convingă mai multe persoane private din localitate să intre în afaceri accesând fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală „Valea Ialomiței”, în care mai sunt prinse localitățile Șotânga, Aninoasa și Voinești

A. M. POPESCU


Pentru că fondurile la bugetul local sunt extrem de importante în dezvoltarea unei localități, iar contribuția agenților economici prin taxele și impozitele pe care le plătesc reprezintă o „gură de oxigen” pentru orice administrație locală, edilul de la Pietrari a reu- șit să convingă mai multe persoane private din localitate să intre în afaceri accesând fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală „Valea Ialomiței”.

Chiar dacă la început s-au speriat de birocrația de la baza accesării acestor bani europeni, mai mulți privați din localitate au decis totuși să-și dezvolte afaceri cu sprijin european, iar acum investițiile pe care le-au întreprins se apropie de final, spre bucuria echipei administrative, care este încântată nu numai de faptul că localitatea se dezvoltă, dar și pentru că încasările la bugetul local cresc considerabil.

Primarul comunei Pietrari, Cornel Coman, este mândru de faptul că în localitate s-au realizat prin Grupul de Acțiune Locală o agropensiune (care urmează să fie finalizată), o fabrică de îmbinări masă lemnoasă (situată în apropiere de târgul comunal), un centru de înfrumusețare (care va fi gata în curând) și un depozit de fructe (de 400 de tone, și el pe ultima sută de metri).

„Avem patru proiecte care se implementează prin GAL în sectorul privat. GAL Valea Ialomiței este cel mai performant, este GAL-ul căruia noi i-am pus bazele, noi adică eu împreună cu Constantin Stroe (n.n. primarul comunei Șotânga), cu Constantin Maricescu (n.n. primarul comunei Aninoasa) și cu Sandu Gabriel (n.n. primarul comunei Voinești). Am muncit mult pentru el, am reu- șit să convingem și sectorul privat să atragă fonduri de acolo”, ne-a declarat primarul comunei, Cornel Coman.