27.07.2022 00:14

Primele lucrări la DN 71 mai au de așteptat

Primele lucrări la DN 71 mai au de așteptat
Galerie foto

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) organizează licitație deschisă pentru modernizarea DN 71 Bâldana - Târgoviște - Sinaia, suma estimată pentru execuția lucrărilor putând ajunge la 1,336 miliarde de lei, fără TVA. Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu, a transmis într-o intervenție a sa că în cel mai optimist scenariu, lucrările pentru tronsonul de drum Bâldana – Târgoviște – Sinaia vor debuta cel mai devreme în toamna anului următor.

Primele proceduri pentru acest proiect au fost începute în anul 2020, de Guvernul Orban, iar termenul de finalizare al investiției era exact septembrie 2023, când sunt preconizate să înceapă lucrările. Fostul parlamentar de Dâmbovița, Ionuț Săvoiu, a recunoscut că investiția a avut parte de multe obstacole de-a lungul timpului, dar acesta este optimist că lucrurile se vor desfășura de acum încolo într-o manieră firească.

„În ceea ce privește proiectul pentru DN 71, după cum bine știți, săptămâna trecută a fost relansat caietul de sarcini, care a fost revizuit. De asemenea, a fost revizuit și bugetul, a fost revizuit termenul, a fost revizuită logica investiției, fiind secționată în trei sectoare, ca să se poată obțină autorizații distincte și să se poată lucra în paralel, atât la documentația tehnică, cât și la autorizație, și, de ce nu, și urmărirea contractului poate fi făcut pe trei secțiuni.

De această dată va fi un proiect ofertant, sper să nu fiu contrazis de realitate și de aceea promovez această investiție, ca să existe ofertanți, pentru a nu mai întâmpina dificultățile pe care le-am avut până acum. Estimarea mea este că în septembrie vor fi depuse ofertele, va dura minim șase luni evaluarea, dacă nu vor fi contestații. Cel mai optimist termen pentru începerea lucrărilor ar fi undeva în toamna anului 2023. Pe ceea ce înseamnă tronsonul Bâldana – Târgoviște, dacă vom avea un scenariu firesc, proiectarea este va fi un an, iar dacă proiectarea funcționează, tot în toamna anului următor vom avea utilajele în teren”, a transmis secretarul de stat, Ionuț Săvoiu.

 

 

Ștefan Khalil