13.03.2023 00:16

Primăvara proiectelor pe infrastructura rutieră

Primăvara proiectelor pe infrastructura rutieră
Galerie foto

La Târgoviște se anunță o primăvară cu numeroase investiții privind infrastructura rutieră a municipiului. Primarul Daniel Cristian Stan a precizat că nu mai puțin de 15-16 străzi vor intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Una dintre cele mai importante artere rutiere unde vor fi demarate lucrări este Calea București, un proiect demarat de Primăria Târgoviște în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița.

Legat de această investiție, va fi reabilitat segmentul cuprins între comuna Ulmi și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Petru Cercel, cu o suprafață de aproximativ 30.000 mp. Vor fi intervenții la drum, prin turnarea a 3 straturi de asfalt, la trotuare, va fi refăcută canalizarea pluvială și vor fi sistematizate intersecțiile.

Valoarea totală a proiectului este de 13.727.641,24 lei T.V.A. inclus, din care suma de 9.509.627,21 lei, cu T.V.A, va fi suportată de către municipiul Târgoviște, iar suma de 4.218.014,03 lei, cu T.V.A, este asigurată de către Consiliul Județean Dâmbovița în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală. Primarul Daniel Cristian a amintit și despre alte zone din municipiul Târgoviște unde vor fi demarate lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere.

„Urmează să avem foarte multe străzi în reabilitare. Vom da ordinul pentru reluarea lucrărilor în cartierul Prepeleac, foarte curând vor fi reluate lucrările și acolo. Vor începe și intervențiile pe Calea București. Este vorba despre proiectul finanțat și cu sprijinul Consiliului Județean. Vorbim despre intrarea în oraș din spre Ulmi. Sper ca în această primăvară să dăm și acolo ordinul de începere a lucrărilor. În total, nu mai puțin de 15-16 străzi vor intra în reabilitare și nu vorbim de străduțe, vorbim de străzi, cu o suprafață de peste 60.000 de metri pătrați”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil