19.01.2022 00:12

Primarul din Pucioasa critică administrația locală din Moroeni

Primarul din Pucioasa critică administrația locală din Moroeni
Galerie foto

*Primarul de la Pucioasa ne-a transmis că a fost neplăcut surprins să afle că nu s-a depus nici un proiect pentru amenajarea unei pârtii de schi și parcare în zona Platoului Padina

 

Într-o intervenție recentă a sa, primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana a ridicat o problemă, care îi macină pe mulți dâmbovițeni, în special pe iubitorii de schi din județ, dar și din alte zone ale țării. Stațiunea Moroeni a fost introdusă în master-planul de turism al României, cu două proiecte. Aceste sunt pentru amenajarea unei pârtii de schi și parcare în zona Platoului Padina.

Primarul de la Pucioasa ne-a transmis că a fost neplăcut surprins să afle că nu s-a depus nici un proiect din cele două, iar alte stațiuni din județele învecinate, cum este Sinaia, din județul Prahova, se bucură în fiecare an de un număr mare de turiști, care vin să schieze. De acest lucru, spune primarul Constantin Ana, ar putea beneficia și județul Dâmbovița, deoarece munții din zona Stațiunii Moroeni ar permite un asemenea proiect, dar nu înțelege de ce administrația locală a comunei nu se zbate pentru a realiza o asemenea investiție.

„În diverse legislaturi, Dâmbovița a fost mai tot timpul pusă la coadă. De exemplu, domeniul schiabil…nu e posibil ca Sinaia să se dezvolte într-un asemenea ritm și să aibă un asemenea aflux de turiști, iar noi să nu putem beneficia de munții pe care îi avem. Eu obișnuiesc să dau din casă, sunt niște informații pe care toată lumea le știa, dar au rămas nevalorificate. Stațiunea Moroeni a fost inclusă în master-planul de turism al României, cu două proiecte, domeniu schiabil și cu amenajare parcare Platou Padina. Nu s-a depus nici un proiect. Nu știu de ce, nu mă întrebați pe mine. Noi am reușit să depunem un proiect imens pentru crearea bazei de tratament, dar ei nu știu de ce au lăsat această oportunitate nevalorificată. Proiectele erau ale comunei Moroeni și e păcat că nu s-a făcut nimic în acest sens”, a transmis primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

Ștefan Khalil