27.06.2019 00:10

Primarul Cristian Stan vrea o organizare mai bună la Chindia

Primarul Cristian Stan vrea o organizare mai bună la Chindia
Galerie foto

❚ „Nu am avut nicio implicare în alegerea stadionului pe care se va juca. Mi s-au prezentat opțiunile, mi s-a spus că aici ar fi mai ieftin. Cel mai aproape ar fi fost la Ploiești, dar am înțeles că ar costa mai mult organizarea” ❚ „Trebuie să fie motivați financiar cei care sunt implicați direct în joc, asta e părerea mea. Mă refer la jucători, antrenori, poate și la nivel de conducere, dar să nu fie toată lumea părțașă la bonusuri” ❚ ,,Cred că trebuie făcut un salt calitativ în privința strategiei de comunicare. Este nevoie de comunicare foarte bună, e nevoie de prezentarea unor informații reale despre echipă, totul trebuie să fie transparent” ❚ ,,Trebuie să fie dus totul la un alt nivel, trebuie să existe un ofițer de presă, care să se ocupe de tot ceea ce înseamnă relația cu mass-media, raportat la obligațiile pe care clubul le are față de federație, de televiziuni, pentru că de acolo vin foarte mulți bani”

 

COSTIN MIHAI

 


 

Promovarea în Liga 1 a transformat Chindia Târgoviște într-un uriaș vector de imagine la nivel local, de care nu încearcă să profite cei din club, cât vânătorii de notorietate. Abia acum s-au trezit unii că stadionul de pe ,,Justiției” este demodat și au speculat politic momentul, pentru a deschide focul în direcția autorităților locale, cu țintă clară primarul Cristian Stan. În presa târgovișteană s-a lansat ipoteza că în spatele acestor atacuri ar sta fostul primar Gabriel Boriga, ipoteză respinsă de edil. ,,Eu nu cred așa ceva, nu cred că este adevărat. Vom avea și noi destule argumente în această confruntare”. În mod normal, primii care ar fi trebuit să iasă cu explicații, pentru a face lumină pe subiect, erau președintele Chindiei, Marcel Ghergu, și directorul sportiv, Ciprian Iugulescu. Însă nu au făcut-o, de teamă probabil să nu deranjeze opoziția, care vine puternic din spate la nivel național. ,,Nu vreau să alimentez aceste polemici”, s-a șerpuit din nou Marcel Ghergu. ,,Eu sunt obișnuit să duc singur meciurile de tipul ăsta”, a vorbit ca un lider de comunitate Cristian Stan, care nu s-a temut de polemici și nici nu s-a baricadat în spatele ușii.

Cum a crescut Chindia în ultimii ani

De ce ar fi trebuit să intervină conducerea Chindiei? Pentru că, în ultimii ani, autoritățile au acoperit datoriile clubului, lăsate cu dedicație de administrațiile anterioare, circa 2.000.000 lei. Pentru că tot autoritățile au mărit bugetul clubului de la 1.700.000 lei, la peste 4.000.000 lei, buget pe care s-a construit în liniște o nouă promovare în Liga 1, după 23 de ani. Pentru că autoritățile sau angajat să modernizeze stadionul ,,Eugen Popescu”, același din perioada comunistă, însă mult mai degradat. Pentru că autoritățile doar au asigurat finanțare, lăsându-i pe Ghergu și pe Iugulescu să fie regi pe banii publici, să taie, să spânzure și să facă ce vor mușchii lor la Chindia.

Ghergu își va pierde poziția de membru în Comitetului Executiv al FRF

Invitat la ediția de luni a emisiunii Sport Show, pe Columna TV, primarul Cristian Stan a tras câteva semnale care, suntem convinși, au cutremurat clasa conducătoare de la Chindia. Dovadă că președintele Marcel Ghergu nici măcar nu a mai răspuns apelurilor telefonice, deranjat evident de cele discutate în cadrul emisiunii. Prin promovarea Chindiei în Liga 1, Ghergu își va pierde poziția de membru în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, unde apărea ca reprezentant al Ligii a 2-a. Primul eșalon presupune alte standarde, expunerea crește, presiunea crește, chiar și riscul crește la Chindia Târgoviște. Dacă până acum a avut mână liberă să jongleze cum dorește pe organigramă, propunerile președintelui pentru Liga 1 vor fi analizate cu maximă atenție. În elită orice greșeală contează și se plătește scump, așa că la club e nevoie de profesioniști și nu de cunoștințe sau de obligații. Vom prezenta câteva din declarațiile oferite de primarul Cristian Stan în cadrul televizat amintit, la care vom adăuga scurte comentarii.

,,Cel mai aproape ar fi fost să jucăm la Ploiești”

„Nu am avut nicio implicare în alegerea stadionului pe care se va juca. Mi s-au prezentat opțiunile, mi s-a spus că aici ar fi mai ieftin. Cel mai aproape ar fi fost la Ploiești, dar am înțeles că ar costa mai mult organizarea. La Mioveni plătești pe o lună, iar la Ploiești se plătește pe fiecare meci”. Foarte interesant! Chiar dacă mai costisitoare, varianta Ploiești ar fi fost mult mai accesibilă pentru suporterii Chindiei. Distanța față de Târgoviște s-ar fi redus la jumătate, iar stadionul oferă condiții superioare. Să sperăm că în spatele alegerii Mioveni nu se ascund anumite interese.

,,Cred că a fost o eroare la sistemul de premiere în Liga a 2-a”

„Trebuie să fie motivați financiar cei care sunt implicați direct în joc, asta e părerea mea. Mă refer la jucători, antrenori, poate și la nivel de conducere, dar să nu fie toată lumea părțașă la bonusuri. Fiecăruia trebuie să i se asigure un salariu raportat la munca pe care o desfășoară, dar ca venitul său să fie direct determinat de performanțele echipei, parcă e o diferență destul de mare. Dacă s-a întâmplat așa, cred că a fost o eroare. Echipa trebuie să se gândească la un sistem de premiere, diferit față de anul trecut. Este important să atragem sponsori”. Iarăși foarte interesant! Conducerea Chindiei nu a lămurit niciodată informațiile apărute în mediul de presă, privind modalitatea de premiere la Liga a 2-a, unde s-au vehiculat variante incredibile. Că anumite persoane încasau bonusuri duble față de ale jucătorilor sau că pe listele de premiere apăreau mai mulți din club.

,,Trebuie făcut un salt calitativ în privința strategiei de comunicare”

„Cred că trebuie făcut un salt calitativ în privința strategiei de comunicare. Este nevoie de comunicare foarte bună, e nevoie de prezentarea unor informații reale despre echipă, totul trebuie să fie transparent. Trebuie să fie dus totul la un alt nivel, trebuie să existe un ofițer de presă, care să se ocupe de tot ceea ce înseamnă relația cu mass-media, raportat la obligațiile pe care clubul le are față de federație, de televiziuni, pentru că de acolo vin foarte mulți bani. Totul trebuie gestionat foarte bine. E nevoie de multă muncă și implicare, trebuie să se facă saltul de la Liga a 2-a la Liga 1 la toate aspectele”. Foarte interesant și aici! Spre exemplu, nu există informații oficiale despre acțiunile echipei, iar mijloacele de comunicare online, site-ul și pagina de Facebook ale clubului, nu mai sunt actualizate de când s-a promovat, de aproape o lună. În plus, echipa s-a reunit de o săptămână și jumătate, fără să fie organizată nici măcar o conferință de presă. Sunt aspecte taxate de primarul Cristian Stan, reproș pe care l-a făcut public și în dreptul lui Cristi Savu, directorul Clubului Sportiv Municipal Târgoviște. ,,Eu, spre exemplu, la Primărie, fac săptămânal o conferință de presă și comunic zilnic pe contul de Facebook chestiuni legate de activitatea administrației locale. M-aș bucura ca, într-o anumită măsură, și aceste entități pe zona sportivă să facă același lucru. Eu le acord în continuarea credit managerilor de la Chindia și Clubul Sportiv Municipal Târgoviște”.