17.09.2014 00:15

Primării dâmbovițene, luate în colimator de Autoritatea Electorală Permanentă

❚ Alte patru primării din județ au fost descoperite cu nereguli: Crângurile și Gura Foii au primit amenzi, iar Petrești și Morteni s-au ales cu avertismente ❚ În prima parte a lunii septembrie, fuseseră avertizate primăriile Răcari și Tărtășești ❚ Autoritatea Electorală Permanentă anunță că va continua controalele

V.S.


În perioada 8-12 septembrie, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a desfășurat, la nivel național, 148 controale, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. Au fost aplicate 83 de sancțiuni, 23 dintre ele fiind amenzi în sumă totală de 25.600 lei.

Filiala Sud- Muntenia a AEP, care cuprinde și județul nostru, a aplicat 15 sancțiuni: 8 amenzi (în valoare de 10.000 lei) și 7 avertismente pentru încălcarea art. 50 lit. a (2) din Legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului, pentru modificarea și completarea Legii 67/2004, a Legii administrației publice 215/2001 și a Legii 39/2004 privind Statutul aleșilor locali.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Primării dâmbovițene, pe lista... neagră

Din Dâmbovița, s-au ales cu amenzi două primării, Crângurile și Gura Foii, și cu avertismente alte două primării, Petrești și Morteni. Acestea se alătură primăriilor Răcari și Tărtă șești, sancționate cu avertismente la controalele din perioada 1-5 septembrie.

Acțiunile AEP, care vor continua în perioada următoare, deci aviz primăriilor, au în vedere, printre cele mai importante obiective: îndrumarea privind utilizarea Registrului electoral, verificarea păstrării registrelor cu listele electorale permanente, complementare și speciale și a modului cum se întocmesc și actualizează listele electorale.