07.06.2022 00:15

Primarii așteaptă în teritoriu banii promiși de Guvern

Primarii așteaptă în teritoriu banii promiși de Guvern
Galerie foto

Primarii încep să iasă din rând pentru a-și spune nemulțumirile! Aceștia se plâng că au trecut doi ani de la alegerile locale, că au ajuns deja la jumătatea mandatului, iar banii promiși de Guvern, pe diverse programe, întârzie să apară în teritoriu... Este și cazul edilului liberal de la Dărmănești, Valentin Mihalache, care a dat detalii la conferința de presă de la PNL Dâmbovița, de la sfârșitul săptămânii.

,,Până în momentul de față nu ne-am bucurat de aceste sume de bani. Sunt probleme... înțeleg că acum pe Programul «Anghel Saligny» se dorește mărirea plafonului pentru a putea scoate la licitație. Se dorește, din ce am înțeles, să se ajungă undeva la 500.000 de euro plafonul pentru a putea să încredințezi o investiție direct pentru a nu mai face licitație și a îngreuna investițiile, pentru că după o licitație pot să apară contestații și multe lucruri care întârzie fiecare investiție în parte. Înțeleg că este unul dintre motivele pentru care se întârzie alocarea banilor cu toate că ei au fost distribuiți pe fiecare județ în parte.

Noi, primarii, avem nevoie urgentă de a se demara cât mai repede alocarea sumelor de bani pe fiecare localitate, să știm cu ce putem merge mai departe și să urgentăm îmbunătățirea condițiilor în fiecare localitate în parte”, a semnalat primarul comunei Dărmănești, Valentin Mihalache, la conferința de presă de la PNL Dâmbovița. Potrivit acestuia, numai la Dărmănești proiectele depuse se ridică la peste 50 milioane de lei, sumă pe care edilul este sceptic că o va putea accesa în totalitate.

Violeta Stanciu