16.09.2022 00:15

Primăria vrea insule ecologice pentru gestionarea deșeurilor

Primăria vrea insule ecologice pentru gestionarea deșeurilor
Galerie foto

Ștefan Khalil


Digitalizarea va „lovi” din nou municipiul Târgoviște. Administrația publică locală pregătește un proiect prin care vor fi realizate insulele ecologice digitalizate cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Investiția respectivă are menirea dezvoltării și modernizării sistemului management integrat al deșeurilor municipale.

Investiția propusă prin proiectul „Insule ecologice digitalizate” constă în instalarea și operaționalizarea în municipiul Târgoviște a unui număr de 100 de insule ecologice supraterane, în primă fază.

„Vrem să realizăm tot prin PNRR, așa-numitele insulele ecologice digitalizate. Asta ce înseamnă? De fapt sun platformele de gunoi, care vor avea containere, în afară de ceea ce avem acum și pentru biodegradabile, iar accesul se va face pe bază de cartelă. Atunci vom putea să avem un control mai bun cu privire la aceste deșeuri  și la colectarea selectivă, pentru că vom ști exact cine și ce a făcut. Va fi cameră de supraveghere cu absolut tot ce trebuie. Cred că este un proiect foarte bun și vom avea pe primul proiect 100 de asemenea insule digitalizate în municipiul Târgoviște”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.