19.01.2017 00:25

Primăria Târgoviște vrea să achiziționeze două mașini de topit zăpada

Primăria Târgoviște vrea să achiziționeze două mașini de topit zăpada
Galerie foto

❚ Potrivit primarului Cristian Stan, un asemenea utilaj poate topi până la 500 de metri cubi de zăpadă, însă administrația târgovișteană este interesată de achiziționarea unei mașini care să transforme în lichid în jur de 80 metri cubi de zăpadă pe oră ❚ Utilajul este o creație 100% românească, de la proiectare până la execuție, este extrem de util în activitatea de deszăpezire, contribuie foarte mult și la scăderea costurilor cu acest serviciu și asta pentru că mașina în cauză nu are nevoie decât de un utilaj care să încarce zăpada și de o gură de canalizare pentru scurgerea apei rezultate în urma topirii zăpezii

ANA MARIA POPESCU


Primăria municipiului Târgoviște și-a propus să îmbunătățească periodic parcul auto al utilajelor de deszăpezire pentru a putea face față cu brio perioadelor nefaste de iarnă. Deja în „patrimoniul” Direcției de Salubritate, care are în sarcină activitatea de deszăpezire, se află câteva zeci de utilaje, de diverse dimensiuni, care în perioadele cu ninsori abundente sunt scoase pe străzi și înlătură zăpada de pe carosabil, trotuare și din parcări, însă pentru că în momentul de față există o problemă majoră legată de depozitarea zăpezii strânse de pe străzi, echipa de conducere a Primăriei Târgoviște a testat zilele trecute, pe platoul Prefecturii, un utilaj performant pentru topirea zăpezii.

„Cred că o să achiziționăm asemenea utilaje”

Încântat de ceea ce poate să facă acest utilaj, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat că este interesat să achiziționeze două asemenea mașini de topit zăpada și deja a cerut o ofertă de preț firmei care se ocupă cu comercializarea de asemenea utilaje. Potrivit primarului Cristian Stan, un asemenea utilaj poate topi până la 500 de metri cubi de zăpadă, însă administrația târgovișteană este interesată de achiziționarea unei mașini care să transforme în lichid în jur de 80 metri cubi de zăpadă pe oră. Utilajul este o creație 100% românească, de la proiectare până la execuție, este extrem de util în activitatea de deszăpezire, dar în același timp contribuie foarte mult și la scăderea costurilor cu acest serviciu și asta pentru că mașina în cauză, pentru a da randament, nu are nevoie decât de un utilaj care să încarce zăpada și de o gură de canalizare pentru scurgerea apei rezultate în urma topirii zăpezii. Edilul municipiului Târgoviște a precizat că prețul unui asemenea utilaj variază între 15.000 și 200.000 de euro, în funcție de capacitatea de topire a zăpezii pe care o are utilajul, dar își merită toți banii pentru că rezolvă o problemă extrem de importantă cu care se confruntă municipiul în perioadele cu ninsori abundente.

„Vrem să cumpărăm două mașini de topit zăpada... Am testat zilele trecute o mașină mai mică, ca și capacitate, de topit zăpada, dar nouă ne-ar trebui un asemenea utilaj care să topească în jur de 80 de metri cubi pe oră. Cred că o să achiziționăm asemenea utilaje, aștept o ofertă concretă de la firma care se ocupă cu așa ceva... Prețul unei asemenea utilaj este cam cât cel al unui autoturism nou. Este un utilaj destul de performant care costă între 15.000 euro și 200.000 de euro, prețul variază în funcție de capacitatea mașinii”, a declarat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.