29.12.2021 00:14

Primăria Târgoviște anunță un nou an bogat în investiții

Primăria Târgoviște anunță un nou an bogat în investiții
Galerie foto

*Modernizarea transportului public a fost doar unul dintre proiectele benefice pentru târgovișteni, care pot circula în condiții europene pe străzile municipiului

 

 

Violeta Stanciu


2021 a reprezentat anul în care 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, achiziționate de administrația publică târgovișteană pe bani europeni, au fost puse în circulație în municipiul Târgoviște! Această achiziție s-a dovedit a fi deosebit de benefică pentru târgovișteni, care pot circula în condiții europene pe străzile municipiului, pentru că aceste mijloace de transport dispun de tot confortul necesar.

„Autobuzul Citaro reprezintă coloana vertebrală a transportului public în toată Europa, cu peste 55.000 de vehicule livrate. Versiunea Hybrid a acestui autobuz și-a dovedit performanțele privind fiabilitatea si rentabilitatea, fiind achiziționat în volume semnificative de către operatorii de transport din Berlin, Stuttgart, Munchen, Rotterdam, Cracovia sau Madrid. De menționat că, cel mai «NOU» autobuz existent până acum în parcul auto al transportatorului târgoviștean, avea o vechime de 17 ani”, a punctat edilul orașului, Cristian Stan.

Acesta este ferm convins că anul 2022 va aduce și mai multe investiții în municipiul Târgoviște.

„Cu siguranță în 2022 discutăm de finalizarea altor investiții deosebite, de mobilitate urbană și m-aș referi aici la bulevardele importante din Târgoviște, la încă două unități de învățământ importante, Matei Basarab și Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu, găsirea unor finanțări, sper eu, pentru școlile Radu cel Mare, Vasile Cârlova, dacă discutăm de infrastructura educațională. De asemenea, proiectul pe care l-am depus pe Programul «Anghel Saligni», de 43 de milioane de lei, finalizarea Depoului, finalizarea stațiilor de capăt, stațiile de călători din Târgoviște, programul de management al transportului public local care va transforma transportul public local din Târgoviște într-un transport cu adevărat european”, a completat primarul municipiului Târgoviștei, Cristian Stan.