12.01.2023 00:11

Primăria Runcu pregătește două investiții importante pentru 2023

Primăria Runcu pregătește două investiții importante pentru 2023
Galerie foto

*„Avem investiții importante pe care vrem să  le realizăm, dar să vedem și cât ne va permite bugetul de anul acesta. Pentru noi, este foarte importantă dezvoltarea turismului”, a declarat primarul comunei Runcu, Gheorghe Brebeanu

 

Comuna Runcu, în plină dezvoltare! Primarul Gheorghe Brebeanu, a anunțat că sunt în pregătire proiecte importante, care vor fi demarate în perioada următoare. Pe lângă reabilitarea infrastructurii rutiere, prin care vor fi reabilitați doi kilometri de drum, administrația publică locală mai pregătește și alte investiții de anvergură. Potrivit conducerii Primăriei Runcu, se urmărește construirea unui  pod peste Râul Ialomicioara.

De asemenea, primarul Gheorghe Brebeanu a mai specificat că un alt obiectiv important pentru echipa administrativă pe care o conduce este construcția unui Cămin Cultural modern în satul Bădeni. Cel mai probabil, podul va fi construit prin fonduri ale Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Acum se lucrează la documentație. În ceea ce privește construcția pentru noul Cămin Cultural, nu au fost găsite încă variante de finanțare, dar sunt șanse foarte mari să  fi accesate fonduri europene și pentru acest proiect.

„Așa cum bine știți, avem investiții importante pe care vrem să  le realizăm, dar să vedem și cât ne va permite bugetul de anul acesta. După cum v-am spus, pentru noi, este foarte importantă dezvoltarea turismului. Avem de asfaltat doi kilometri de drum prin Anghel Saligny în zona pensiunilor construite. Mai vrem să construim tot prin Anghel Saligny un pod peste Râul Ialomicioara. De asemenea, vrem să construim un Cămin Cultural în satul Bădeni, dar acest lucru se va întâmpla în funcție de fonduri”, a declarat primarul comunei Runcu, Gheorghe Brebeanu.

 

 

Ștefan Khalil