03.06.2022 00:14

Primăria Raciu pregătește două proiecte importante

Primăria Raciu pregătește două proiecte importante
Galerie foto

Comuna Raciu continuă să se dezvolte sub conducerea edilului șef, Vasile Grădinaru. Infrastructura rutieră se prezintă de la an la an mai bine, la fel și cea educațională, unde Primăria mai pregătește un proiect important. Vasile Grădinaru a confirmat că administrația publică locală a început demersurile pentru realizarea unui nou sediu de Primărie, dar  și pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Raciu. De mulți ani se urmărește construirea unui sediu nou al Primăriei, dar de fiecare dată au existat alte priorități. Primarul Vasile Grădinaru spune că acum se lucrează la documentația pentru sediul nou al clădirii administrative.

De asemenea, pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale Raciu, proiectul se află tot la stadiul de documentație. Mai este nevoie de obținerea unui aviz de la Ministrul Educației, după care, autoritățile locale trebuie să găsească sursa de finanțare. Vasile Grădinaru spune că cel mai probabil, investiția va fi derulată pe fonduri europene, deoarece Școala din Raciu necesită multe modificări, iar suma va fi cu siguranță destul de mare.

„Noi vrem să reactualizăm documentația pentru construirea unui sediu nou al Primăriei Raciu. Dorim să realizăm acest obiectiv foarte important, care a fost mereu printre ultimele, deoarece am avut mereu alte priorități. Una dintre priorități a fost infrastructura școlară. De asemenea, am avut după cum bine știți și lucrări pentru infrastructura rutieră. Mai avem o documentație pentru Școala Gimnazială Raciu, avem o documentație pentru reabilitare, modernizare și extindere. Trebuie să mai luăm un aviz de la Ministerul Învățământului, după care să prindem fonduri pentru acest obiectiv de investiții. Noi am vrea pe fonduri europene, pentru că vă dați seama că o să fie vorba despre o sumă destul de mare”, a transmis primarul comunei Raciu, Vasile Grădinaru.

 

 

Ștefan Khalil