08.06.2022 00:12

Primăria Raciu are în plan două proiecte de anvergură

Primăria Raciu are în plan două proiecte de anvergură
Galerie foto

*Primarul Vasile Grădinaru a confirmat recent că au fost depuse cererile de finanțare pe programul Anghel Saligny, pentru extinderea rețelei de canalizare și construirea rețelei de gaze naturale

 

Administrația publică locală din Raciu pregătește două proiecte extrem de importante pentru dezvoltarea comunei. Primarul Vasile Grădinaru a confirmat recent că au fost depuse cererile de finanțare pe programul Anghel Saligny, pentru extinderea rețelei de canalizare și construirea rețelei de gaze naturale. În urma documentației pentru rețeaua de gaze naturale, aceasta se va extinde pe o suprafață de 400-500 de metri pentru a ajunge în toate cele trei sate, Șuța Seacă, Siliștea și Raciu. 

Rețeaua de canalizare există deja, fiind racordați la această utilitate o parte dintre locuitorii comunei. Administrația locală din Raciu și-a propus ca în acest an să extindă rețeaua de canalizare în toate satele. Acum, conducerea Primăriei așteaptă să primească sursele de finanțare pentru a putea demara lucrările propriu-zise ale investițiilor, care odată ce vor fi realizate, comuna Raciu va trece la un alt nivel, spune primarul Vasile Grădinaru. Acesta a vorbit despre cele două investiții pe care le are în pregătire.  

„Avem pregătite proiectele pe Anghel Saligny, atât pentru canalizare, cât și pentru rețeaua de gaze naturale. Cererile de finanțare au fost depuse, așteptăm repartizarea pentru ele. Momentan nu am primit nici un răspuns. Pentru rețeaua de canalizare, este vorba despre o extindere a rețelei, iar pentru rețeaua de gaze trebuie să începem de la 0 (zero) această investiție, nu avem deloc această utilitate în localitate”, a declarat primarul comunei Raciu, Vasile Grădinaru.

 

Ștefan Khalil