22.01.2019 00:21

Primăria Pucioasa reduce salariile și vrea disponibilizări

Primăria Pucioasa reduce  salariile și vrea disponibilizări
Galerie foto

* „Am datoria de a asigura un buget pentru investiții decent. Cu tot respectul pentru colegii mei, eu nu fac asistență socială, eu trebuie să fac treabă pentru oameni și eu nu negociez cu nimeni” * „Va intra imediat în vigoare diminuarea de salariu cu 10% pe care o vom vota săptămâna aceasta în Consiliul Local”

Violeta Stanciu

 


 

Interviu cu ing. Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa

Rep.: La sfârșitul anului trecut vorbeați de o reducere a salariilor, la Primăria Pucioasa, începând cu 1 ianuarie 2019, dar acum sunt zvonuri și despre o restructurare de personal, este adevărat?

- Mai avem până la restructurarea de personal... Sunt foarte conștient că nu avem altă soluție pentru a supraviețui decât aceasta, împreună cu diminuarea a cel puțin 10% a salariilor.

Rep.: Ne puteți spune un procent al disponibilizărilor?

- Nu știm în procente, o să vedem cine poate să ducă și alte atribuții, cine nu-și face treaba, dar cu siguranță aici vom ajunge. Am datoria de a asigura un buget decent pentru investiții. Cu tot respectul pentru colegii mei, eu nu fac asistență socială, eu trebuie să fac treabă pentru oameni și eu nu negociez cu nimeni.

Rep.: Este o schemă de personal foarte încărcată la Primăria Pucioasa?

- Nu neapărat că este foarte încărcată, dar eu sunt foarte sigur că sunt oameni de care ne putem dispensa fără probleme. Sunt posturi care pot fi comasate și oamenii care rămân să primească mai multe atribuții.

Rep.: Restructurarea de personal se va produce din luna februarie?

- Cu siguranță, nu! Lucrurile trebuie făcute cu mare atenție pentru că nu vreau să nedreptățesc pe nimeni, nu vreau să fac niciun abuz, vreau să facem lucrurile cu cap. Va intra imediat în vigoare diminuarea de salariu cu 10% pe care o vom vota săptămâna aceasta în Consiliul Local. Deci, diminuarea de salariu se va produce cel mai probabil din ianuarie.