13.03.2018 00:18

Primăria Pietrari, blocată din 2016

Primăria Pietrari, blocată din 2016
Galerie foto

❚ Primăria are conturile blocate de aproape doi ani, din cauza unor ilegalități în derularea unui contract ❚ „Este vorba de lucrări în valoare de 4.300.000 lei, sumă pe care Ministerul Dezvoltării o cere înapoi... Este investiția pe apă din comună”, spune actualul primar Gheorghe Neacșu, care dă vina pe fostul edil Cornel Coman ❚ Primăria Pietrari este în proces cu Ministerul Dezvoltării la ÎCCJ, însă nu prea crede în șansele de a câștiga pe această speță

VIOLETA STANCIU


Investiții blocate... în comuna Pietrari! Aflat la primul său mandat de primar, edilul de la Pietrari, Gheorghe Neacșu este „legat de mâini și de picioare” din cauza faptului că primăria are conturile blocate încă din anul 2016. Principalul responsabil de această situație se pare că este chiar fostul primar al comunei, Cornel Coman, care până acum nu a fost tras de nimeni la răspundere pentru prejudiciile cauzate unității administrativ teritoriale pe care a condus-o ani de zile. Singurele plăți pe care legea permite să le facă edilul în funcție de la Pietrari sunt cele de natură salarială.

Din bugetul locale nu se poate face nicio investiție

„Am conturile blocate, din mai 2016, și la ora actuală... De ce? Din cauza unei prostii făcute de fosta conducere... pe un contract de cesiune. Este vorba de lucrări în valoare de 4.300.000 lei, sumă pe care Ministerul Dezvoltării o cere înapoi... Este investiția pe apă din comună. M-a blocat Ministerul Dezvoltării, în 2016, cu acești 4.300.000 lei, pe care îi cere înapoi. Practic mi-a blocat investiția din cauza unui contract de cesiune semnat fără nici o bază legală de către fosta administrație. Suntem în proces cu Ministerul Dezvoltării la Curtea de Casație și îmi este foarte greu, cel puțin, să sper să câștig, dar nu cred că am vreo șansă. Eu văd că mă chinui, îmi vine să mă jelesc. Legislația în vigoare îmi permite să plătesc doar salariile, atât. Din bugetul local nu pot să fac nici o investiție. În decembrie 2016 am avut rectificare de buget, prin CJD, de 210.000 lei, bani din care nu am putut să folosesc 1 leu. Sunt necazuri pe care le-am preluat de la fosta conducere a primăriei”, nea declarat primarul comunei Pietrari, Gheorghe Neacșu. De asemenea, acesta a ținut să sublinieze că a umblat pe la toate ministerele, în speranța că va reuși să deblocheze situația, dar până acum totul s-a dovedit a fi în zadar.