31.01.2023 00:17

Primăria face deszăpezirea cu proprii salariați și utilaje

Primăria face deszăpezirea cu proprii salariați și utilaje
Galerie foto

*„Niciodată nu am apelat la firme, toate utilajele sunt în proprietatea comunei Voinești” *„Avem 5 tractoare cu lamă de deszăpezire și cu 3 sărărițe, plus un unimog... un utilaj multifuncțional cu lamă de deszăpezire care are și sărăriță”

 

Autoritățile locale de la Voinești au trecut cu bine de prima răbufnire ceva mai serioasă a iernii! Zăpada căzută în ultimele zile pe drumurile publice din localitate a fost degajată rapid și fără probleme încă din prima zi de ninsoare cu ajutorul utilajelor pe care Primăria Voinești le are în dotare. De la edilul comunei Sandu Gabriel Dănuț am aflat că localitatea se autogospodărește pe line de deszăpezire, pentru că această activitate se efectuează de către salariații Primăriei Voinești, care au atribuții suplimentare în fișa postului. 

Primarul, care ar trebui să coordoneze această activitate, se implică personal, pentru că și domnia sa conduce un astfel de utilaj de deszăpezire. Unitatea Administrativ Teritorială Voinești  dispune de 5 tractoare cu lamă de deszăpezire și cu 3 sărărițe, plus un unimog, respectiv un utilaj multifuncțional cu lamă de deszăpezire care are și sărăriță. 

,,Nu am întâmpinat niciun fel de dificultate de la căderea zăpezii, programul personalului care se ocupă de deszăpezirea localității a început dimineața la ora 5.00 iar la ora  8.30-9.00 toate drumurile din comuna Voinești erau la negru. Toate utilajele sunt în dotarea comunei Voinești, iar deszăpezirea o facem cu salariații noștri, ai Primăriei Voinești, care posedă permise de conducere pentru categoria respectivă, în speță de condus tractoare și utilaje unimog pe care le avem în dotare. Niciodată nu am apelat la firme, toate utilajele sunt în proprietatea comunei Voinești, avem 5 tractoare cu lamă de deszăpezire și cu 3 sărărițe, plus un unimog... un utilaj multifuncțional cu lamă de deszăpezire care are și sărăriță. Avem atribuții suplimentare în fișa postului... și desfășurăm această activitate cu polițiștii locali, cu muncitorii de întreținere... Și eu în principiu lucrez pe un utilaj... Ne gospodărim singuri, niciodată nu am avut contract de închiriere utilaje sau cu firme specializate pentru deszăpezire la nivelul localității Voinești... și slavă Domnului avem peste 70 km de drumuri comunale și sătești”, ne-a declarat ieri primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț.

 

 

Violeta Stanciu