20.01.2023 00:12

Primăria Dobra are obiective mari

Primăria Dobra are obiective mari
Galerie foto

Deși se anunță un an dificil din punct de vedere financiar, lista de investiții a administrației publice locale din Doba este lungă. Primarul Daniel Nica a făcut trecerea în revistă a proiectelor care vor fi derulate în 2023, aceste fiind  pentru infrastructura educațională, sportivă și rutieră. Fondurile atrase vor fi principala sursă de finanțare pentru investițiile care vor fi demarate în acest an. Totodată, edilul șef, Daniel Nica, a precizat că proiectele care au fost începute vor fi duse la bun sfârșit, cum este investiția „Asigurarea scurgerii apelor în satul Dobra și Satul Mărcești”, pe care conducerea Primăriei preconizează că o va finaliza anul acesta.

Proiectul amintit este derulat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL). Tot prin PJDL a fost finalizată investiția terenului multi-sport din satul Dobra, iar acum este în curs de execuție un al doilea teren de sport, potrivit primarului Daniel Nica. Acesta a mai vorbit și despre alte proiecte care vor debuta în perioada următoare prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Anul 2023 se anunță un an greu, dar încercăm și vom face tot posibilul să trecem cu bine. După cum știți cheltuielile cu funcționarea administrație locale au crescut din cauza tuturor creșterilor de preturi la utilități și alte materiale necesare funcționarii, însă noi ne dam toată silința de a duce la bun sfârșit proiecte care deja  sunt în derulare, chiar în perioada de construcție-montaj cum ar fi «Asigurarea scurgerii apelor în satul Dobra și satul Mărcești» pe care le finalizam anul acesta, proiect derulat prin programul Județean de Dezvoltare Locală. Vom continua cu un nou proiect pentru următoarele străzi ale comunei până ce va fi modernizată întreaga rețea de șanțuri a ambelor sate ale comunei noastre. Vom mai demara lucrări importante pentru reabilitarea unităților de învățământ prin AFM și PNRR”, a transmis Daniel Nica, primarul comunei Dobra.

Totodată, primarul comunei Dobra a amintit și despre proiectul rețelei de gaze naturale, precizând că va fi căutată altă sursă de finanțare, deoarece proiectul în asociere cu celelalte localități nu are șanse să prindă fonduri.

„Pentru introducerea de gaze, vom caută o alta modalitate de finanțare deoarece prin asocierea celor patru  comune, realizată anterior, nu avem șanse și vom vedea ce alte nevoi mai are comunitatea noastră. Va trebui să venim cu cofinanțări pe toate aceste proiecte, însă bugetul nu ne prea ajută, de aceea va trebui să găsim soluții altfel pierdem proiecte importante pentru  comunitate”, a mai declarat primarul comunei Dobra, Daniel Nica.

 

 

 

Ștefan Khalil