14.09.2021 00:20

Prima zi de școală, cu emoții și mesaje de suflet

Prima zi de școală, cu emoții și mesaje de suflet
Galerie foto

*„Vreau să le transmit elevilor că în acest moment au în față toate posibilitățile și depinde de ei ce drum profesional își vor alege în această viață pentru a-l parcurge cu plăcere”, a fost mesajul primarului Daniel Cristian Stan

*„Trăirile sunt la fel de mari pentru părinți și bunici, dar, deopotrivă, și pentru învățătorii care le deschid drumul uneia dintre cele mai importante etape din viață!”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan

*„Biserica este alături de dumneavoastră, elevi, cadre didactice și părinți, vă încurajează și vă susține, oferind ajutorul ei celor aflați în dificultate”, a fost mesajul IPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei

 

A sunat clopoțelul pentru elevi și profesori! Ieri, toate școlile din țară și-au deschis porțile pentru a primii elevii în noul an de învățământ preuniversitar. Cei mai emoționați de acest moment au fost boboceii, care au venit însoțiți de părinți, cu flori pentru profesoare și au așteptat cuminți să fie strigați la clase. Primarul Daniel Cristian Stan, însoțit de colegii din conducerea Primăriei Municipiului Târgoviște, a vizitat mai multe unități de învățământ din oraș la ceremonia de deschidere. Una dintre ele a fost Colegiul Național ,,Constantin Carabella”, liceu la care a urmat studiile edilul din Târgoviște. Alături de conducerea unității de învățământ, primarul Daniel Cristian Stan le-a urat elevilor succes în noul an școlar, exprimându-și speranța ca situația sanitară să fie una permisibilă pentru ca activitățile să se poată desfășura fizic.

,,Particip cu mari emoții la acest eveniment. În urmă cu 28 de ani pășeam pentru prima dată în această curte. Era un moment încărcat de emoție, din ce îmi aduc aminte, pe terenul de sport, sigur, nu erau condițiile de acum. Trebuie să avem cu toții încredere că acest an școlar va fi unul mai bun, cel puțin din punct de vedere sanitar. Vreau să felicit cadrele didactice de la Colegiul Național Constantin Carabella pentru ceea ce fac, pentru rezultatele senzaționale obținute, pentru că această unitate de învățământ este una de excepție. De asemenea, vreau să le transmit elevilor că sunt la început de drum, la început de carieră, iar în acest moment au în față toate posibilitățile și depinde de ei ce drum profesional își vor alege în această viață pentru a-l parcurge cu plăcere. Nu în ultimul rând, vreau să vă urez și la mulți ani, Colegiul Național Constantin Carabella a ajuns la 100 de ani de existență”, a transmis primarul Daniel Cristian Stan elevilor, profesorilor și părinților prezenți de la Colegiul Național ,,Constantin Carabella”.

La un moment dat, în timpul festivității de deschidere, probabil din cauza emoțiilor, unei fetițe de clasa a 9-a i s-a făcut rău și și-a pierdut echilibrul. Primarul Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarul Cătălin Rădulescu au fost printre cei care s-au dus să o ajute pe fată să se ridice. Din fericire, eleva și-a revenit repede și a participat în continuare la ceremonia de deschidere.

 

Președintele CJD, mesaj pentru elevi: „Nu există «nu se poate»!”

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a vizitat Colegiul Național ,,Ienăchiță Văcărescu”, alături de Prefectul județului, Aurelian Popa, administratorul public al municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga, deputații Carmen Holban și Ionuț Vulpescu.

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a avut următorul mesaj: ,,Cu greu pot fi descrise emoțiile celor mici care, astăzi, trec pentru prima dată pragul școlii! Trăirile sunt la fel de mari pentru părinți și bunici, dar, deopotrivă, și pentru învățătorii care le deschid drumul uneia dintre cele mai importante etape din viață! În speranța că orele se vor desfășura în clase și nu în mediul on-line, sfatul meu, ca alt tuturor părinților de altfel, este același pe care i-l dau copilului meu: «nu se poate» nu există! Urez mult succes, sănătate și rezultate cât mai bune elevilor, părinților și în mod special cadrelor didactice!”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Ștefan Khalil