06.10.2022 00:06

Prima victorie din campionat

Prima victorie din campionat
Galerie foto

* Prin aceast succes, Chindia a ajuns la 6 puncte, dar rămâne în continuare pe ultimul loc în campionat. În următoarea etapă, echipa lui Petrea întâlnește FC U Craiova

 

Sub comanda fostului antrenor principal, Adi Mihalcea, Chindia Târgoviște a disputat zece meciuri în campionat, fără să câștige măcar o partidă. De la venirea lui Toni Petrea, lucrurile s-au schimbat în bine pentru echipa târgovișteană, care, după victoria din Cupa României cu Steaua București, a reușit să învingă pe Rapid București în etapa cu numărul 12 din acest sezon al SuperLigii, obținând astfel primul succes din stagiune. Prin această victorie, Chindia a ajuns la 6 puncte, dar rămâne în continuare pe ultimul loc în campionat. În următoarea etapă, echipa lui Petrea întâlnește FC U Craiova.

Repriză spectaculoasă

Prima repriză a fost una spectaculoasă. Chindia a început meciul în atac, dar Moldovan a avut o intervenție spectaculoasă la șutul lui Neguț (10). Rapid a oferit replica prin Iacob, dar lovitura acestuia de cap a trecut pe lângă (14). Chindia a deschis scorul prin Dani Popa, acesta a profitat de ezitarea lui Iacob și l-a învins pe Moldovan cu un șut puternic (15). Formația târgovișteană a fost periculoasă în continuare, dar șutul lui Boldor a fost reținut (30), iar Neguț nu l-a putut învinge pe Moldovan, la capătul unei faze superbe (38).

Chindia a rezistat

Partea secundă a început excelent pentru Chindia, care și-a majorat avantajul la prima fază mai importantă. Popa a executat bine o lovitură liberă, Moldovan a respins, Neguț a urmărit și a dublat avantajul dâmbovițenilor (56). Rapid a reintrat rapid în joc, prin Sefer, care a punctat din lovitură liberă, cu un șut deviat de Dani Popa (59). Giuleștenii au încercat să egaleze și au avut o ocazie mare în finalul partidei, însă șutul lui Săpunaru s-a oprit în bară (88).

Caseta tehnică

Stadion:„Ilie Oană” - Ploiești. Au marcat: Dani Popa (15), Cristi Neguț (56) / Antonio Sefer (59). Cartonașe galbene:  Dumitrașcu (32), Boldor (38), Akhmatov (70) / Morais(55), Moldovan (68), Emmers (89), Luckassen (90+3). Au arbitrat: Lucian Rusandru, Stelian Slabu și Romică Bârdeș.

Chindia: Căbuz – Căpușă, Boldor, Boldor, Dumitrașcu (46 Orozco) – Akhmatov, Vorobjovas (46 C. Dinu) – A. Șerban, Popadiuc (84 Passaglia), Neguț (90+2 Chamed) – D. Popa (77 Grubac). Antrenor: Toni Petrea.

Rapid: Moldovan – Onea (59 Ștefan), Săpunaru, P. Iacob, Jr. Morais – Crepulja (70 Emmers), Albu, Al. Ioniță II (37 Luckassen) – Sefer (70 Pănoiu), Dugandzic, Costache (36 Papeau). Antrenor: Adrian Mutu.

 

Cosmin Sava