30.01.2015 00:12

Prima ședință a CLM Târgoviște din 2015, primele dispute

Prima ședință a CLM Târgoviște din 2015, primele dispute
Galerie foto

❚ Per ansamblu votul a curs fără probleme, însă au existat unele proiecte dezbătute intens până să fie votate

PETRE DRĂGUȚOIU


 

Primarul interimar al municipiului Târgoviște, Ciprian Prisăcaru, a convocat ieri în ședință ordinară Consiliul Local Municipal Târgoviște. Au fost prezenți 16 consilieri municipali, din totalul de 21, iar președinte de ședință a fost consilierul Tudorică Răducanu. Au fost supuse aprobării 16 proiecte de hotărâre, toate votate cu constanță, doar pe câteva existând discuții pro și contra sau explicații suplimentare.

Dintre acestea, amintim proiectul de hotărâre privind stabilirea limitelor mandatului reprezentantului municipiului Târgoviște în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor la Compania de Apă. Directorul economic al Companiei, Eugenia Poenaru, a menționat o creștere a veniturilor totale la 114% anul trecut, urmând ca din luna martie 2015 să se poată plăti datoria și să se obțină profit, bugetul fiind de austeritate, din cauza creditelor făcute la BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare).

A intervenit secretarul municipiului, jr. Chiru Cristea Cătălin, cu precizarea că în termen de 20 de zile de la AGOA trebuie depus bugetul. Așa că s-a hotărât ca prin vot secret să se stabilească 3 membri ai unei comisii de rezolvare a problemei privind ajustarea prețurilor pentru apă și canalizare cu rata inflației, fiind votați Florin Grad, Aurelian Popa și Fănuț Costea. Înainte de votul favorabil, primarul Ciprian Prisăcaru s-a interesat de ponderea salariilor în buget, iar directorul economic al Companiei de Apă a precizat că aceasta este aproximativ egală cu aceea din alți ani, respectiv 49,8%.

 

Proiect cu... semn de întrebare

La punctul ce privea aprobarea Proiectului „Reabilitare și modernizare infrastructură utilități publice urbane, reabilitarea și modernizarea spațiilor publice urbane în zona B” și asigurarea resurselor pentru proiect (cofinanțarea) a stârnit dispute.

Consilierul Cătălin Rădulescu a subliniat că se vor reabilita cele două străzi ale proiectului cu o rețea de iluminat electric îmbătrânită, ca și canalizarea, nu sunt spații verzi și nu e „un proiect clar, logic. Se asfaltează strada, dar nu se face canalizare. Solicitați 25 miliarde lei cheltuieli neeligibile. Este un proiect cu un semn de întrebare”, a subliniat consilierul.

Secretarul municipiului a menționat:

„Am cerut acum ce nam putut cere prima dată, cu toate carențele proiectului”.

Discuțiile au sfârșit cu votul consilierilor, pozitiv și de această dată.

 

Dispută acerbă cu o singură concluzie: nu mai e loc în cimitire

O dispută acerbă s-a dat pe transmiterea în administrația Direcției de Salubritate a unui teren în suprafață de 5,45 hectare situat în Târgoviște, Șoseaua Găești.

Este vorba despre un teren pentru extinderea Cimitirului Central care a adus replica consilierului municipal Lucian Enache:

„Cele mai bune afaceri acum (n.n. pentru CLM Târgoviște) sunt cu locurile din cimitir”, solicitând un caiet de sarcini pentru amplasarea unui cimitir, lucru amintit și de viceprimarul Cristian Stan:

„Este nevoie de cimitir. Ne blocăm, n-o să avem unde să ne mai îngropăm morții”.

Alte proiecte au vizat criteriile unui post de director la Grădina Zoologică, elaborarea și/sau revizuirea documentațiilor de urbanism, modificarea organigramei și a statului de funcții la SC Municipal Security Târgoviște.