03.06.2013 00:13

Previziunile prefectului: „O să ajungem puncte de lucru ale regiunii”

Previziunile prefectului: „O să ajungem puncte de lucru ale regiunii”
Galerie foto

❚ Cele trei instituții raportoare au fost Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Agenția de Plăți și Inspecție Socială ❚ De la prezentarea unor directori nounouți de instituții, s-a trecut la bancuri, au urmat polemicile și, în final, muștruluiala prefectului ❚ Supărat pe lipsa de analiză și de idei constructive, Victor Sanda a concluzionat: „Asta e liga în care dorim să jucăm. Ar fi trebuit să fie o efervescență totală, fraților, dacă ne interesează să mișcăm județul acesta !”

 

La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc ședința de Colegiu Prefectural aferentă lunii mai. Prezidată de prefectul județului, Victor Sanda, întâlnirea a avut pe ordinea de zi trei rapoarte de activitate, a căror prezentare a căzut în sarcina reprezentanților de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (Daniela Olteanu, dir. adj.), Inspectoratul Teritorial de Muncă (Marius Lixandru, dir. executiv), Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (Mihai Toni Ciprian, dir. executiv).

 

Pentru că în sală se aflau șefi noi de deconcentrate, prefectul le-a cerut acestora să se prezinte, cu tot cu… CV. Juristul Mihai Toni Ciprian este noul director executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița, din data de 11 aprilie a.c. Deși de-a lungul timpului a ocupat mai multe funcții de conducere, „noutatea” de la Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița este Mirel Nica, numit în funcția de director executiv în data de 14 mai. Absolvent al Institutului Agronomic „Nicolae Bălcescu” București, inginer zootehnist, Mirel Nica a mai deținut în trecut funcția de director coordonator la APM Dâmbovița.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Debut cu încurcături

Trecerea la ordinea de zi propriuzisă a făcut-o tot prefectul Sanda, dar cu o confuzie: a încurcat directorul adjunct al APIA Dâmbovița, Daniela Olteanu, prezent în sală, cu directorul executiv Alexandra Gârleanu, care a lipsit. Daniela Olteanu a primit ca sarcină de serviciu de la prefect realizarea unei situații clare cu retrocedarea pășunilor și a pajiștilor de la nivelul județului:

„Ținând cont de legile retrocedării care s-au aprobat prin asumare, vă rog să faceți o situație a retrocedărilor, a islazurilor și a pășunilor, să vedem care sunt în proprietate, care sunt concesionate, pentru că noi trebuie să facem o balanță. De regulă, primarii noștri ascund o parte din terenurile acestea. Trebuie să facem niște verificări încrucișate, să avem o situație clară”, a precizat prefectul.

 

Felicitări și polemici… la ITM

A urmat raportul de activitate al ITM. Din expunerea directorului Marius Lixandru, „cutia poștală” instalată la sediul instituției pentru sesizarea muncii la negru l-a impresionat atât de mult pe prefect, încât acesta a trecut… la felicitări. Astfel, directorul Lixandru a primit laude pentru munca de prevenție pe care o face prin intermediul „cutiei poștale”. Uimit, directorul ITM a spus că partea de prevenție este un capitol pe care nu l-a abordat în expunere.

„În ceea ce privește cutia poștală de la sediul ITM, este hotărârea de guvern care ne-a obligat să facem asta”, a ripostat directorul ITM.

A urmat o dispută verbală între cei doi asupra termenului… „prevenție”. Văzând că nu-l mai poate opri din debitul verbal pe tânărul director, Victor Sanda s-a adresat acestuia pe un ton ceva mai răspicat: „Hai, gata!” , după care a continuat:

„Dumneavoastră trebuie să-i controlați, să-i amendați. Numai când îl atingi la buzunar se învață minte. Da fapt, eu nu știu ce Dumnezeu mai controlăm în județul acesta, covrigari, alte chestii, că restul sunt toți duși pe copcă… Companiile de stat nu le verificăm, în ideea că cei care au fost numiți acolo sunt colegii noștri. Sunt numiți, dar trebuie să respecte legea. Așa, ne ducem numai în zona privată, unde tundem oaia de zece ori”.

 

Previziunile prefectului Sanda

A urmat raportul directorului executiv al Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială, asupra căruia nimeni nu a avut nimic de obiectat. Acest lucru l-a înfuriat pe prefect, care a încheiat ședința într-o notă ironică la adresa șefilor de deconcentrate - pe de o parte, și foarte pesimistă asupra viitorului județului - pe de altă parte.

„Vă mulțumesc pentru puterea de analiză de care dați dovadă și pentru sugestiile constructive (…) O să ajungem acolo unde vă doriți; din servicii, o să ajungem puncte de lucru ale regiunii, pentru că asta e liga în care dorim să jucăm. Stăm pitiți, nu ne facem simțită prezența. Ar fi trebuit să fie o efervescență totală, fraților, dacă ne interesează să mișcăm județul acesta! Dacă nu, stăm cu ochii la bocanci (…) poate că ne merităm soarta, dacă ne tot comportăm așa!”, a fost concluzia prefectului.

 

 

 

Violeta Stanciu | [email protected]