21.04.2015 00:13

Prevenirea furturilor, campanie derulată de Poliția Târgoviște

P.D.


Analizele realizate la nivel național, care au inclus evoluția situației operative, impactul în rândul populației pe care anumite tipuri de infracțiuni îl au asupra sentimentului de siguranță, precum și implicațiile ce decurg din comiterea de fapte penale, pentru anumite categorii de persoane, au evidențiat faptul că infracțiunile contra patrimoniului reprezintă un domeniu prioritar de acțiune al Poliției Române în anul 2015.

Rezultatele sondajelor de opinie în rândul populației au evidențiat preocuparea acesteia referitor la posibilitatea victimizării patrimoniale. La nivelul județului Dâmbovița, în anul 2014, au fost sesizate 7115 infracțiuni contra patrimoniului, cu 400 mai puțin decât în anul 2013 (-5,32%). În acest context, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu Biroul Ordine Publică din cadrul Poliției Târgoviște, au organizat și desfășurat o acțiune stradală de informare a populației cu privire la prevenirea furturilor din genți și buzunare, precum și a furturilor din autoturisme.

Pentru orice infracțiune la care sunteți victimă sau martor, poliția vă recomandă să apelați numărul unic de urgență 112. Una dintre recomandările agenților este să rețineți cât mai multe detalii despre autor: înfățișare, particularități, direcția în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc.