22.03.2021 00:21

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vizită în Dâmbovița

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vizită în Dâmbovița
Galerie foto

VIOLETA STANCIU

 


 

Președintele Partidului Social Democrat - Marcel Ciolacu și secretarul PSD, Paul Stănescu, au efectuat ieri o vizită de lucru în județul Dâmbovița! După ce a participat la plantarea de puieți în județul Dâmbovița, cu ocazia „Zilei internaționale a pădurilor” și după ce s-a întâlnit și cu primarii PSD Dâmbovița, președintele PSD Marcel Ciolacu a luat parte și la conferința de presă de la sediul PSD Dâmbovița alături de președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, secretarul PSD Dâmbovița, Cristian Stan, primar al municipiului Târgoviștei, parlamentarii PSD Dâmbovița.

„Inadmisibil: niciun ban de la bugetul de stat din simplul fapt că sunt pesediști” (Marcel Ciolacu, președinte PSD)

„Astăzi este Ziua Internațională a Pădurii și am participat în comuna I.L. Caragiale, alături de domnul primar Adrian Năstase, la o împădurire în locul unde este una dintre cele mai vechi păduri din România, are aproape 100 de ani, de 70 de ani nu s-a mai făcut o reîmpădurire în zonă și aș vrea să fiu foarte bine înțeles și să nu mai mințim românii… În acest moment, aproape 29% din suprafața României este împădurită, iar media europeană este de 32,5%. Unde trebuie să ajungem, întreaga Europă, inclusiv România, este la o suprafață de 45%. Acum, aproape 6,4 milioane de hectare sunt împădurite în România, trebuie să depășim a folosi această temă în mod politic, trebuie un program național, printr-un consens politic, și să înțelegem ce înseamnă și cât de mult contează aceste împăduriri și stoparea de furturi din pădure sau tăieri ilegale. Prin PNRR, dacă până la urmă vor veni în dezbatere în Parlament cu acest Program Național de Redresare și Reziliență, este o oportunitate pentru România de a crește nivelul de împăduriri, mai mult, prin dezbateri automat trebuie declanșate programe pentru distribuția de gaze astfel încât să nu mai fie această presiune mare pe lemnul de foc, în România având această problemă. Am avut întâlnire, în legalitate, anumiți primari chiar s-au supărat că nu au putut să participe, dar am vrut să respectăm legea în vigoare, întâlnire care a avut un singur numitor comun, ca PNRR și toate programele naționale să nu se transforme într-o nouă Anexă 7.03, cum a fost cea de la Buget. Este inadmisibil ca un primar al unui municipiu reședință de județ sau un președinte de Consiliu Județean sau 63 de primari să nu primească nici un ban de la bugetul de stat din simplul fapt că sunt pesedi ști. Eu îi propun domnului Cîțu, dacă va continua cu această formă de a face politică, cu toate că suntem în anii 2021, să-i scutească pe locuitorii acestor localități de taxe și impozite dacă dorește să direcționeze banii doar către administrațiile Partidului Național Liberal. Atunci cred că domnul primar al Târgoviștei, președintele Consiliului Județean Dâmbovița și ceilalți primari de comune știu mai bine cum să folosească taxele și impozitele pentru comunitățile lor și să nu le mai trimită la București astfel încât să nu se mai întoarcă absolut nimic. Domnul primar Cristian Stan mi-a mai arătat începutul unei program european, până acum au venit 18 autobuze, urmând să vină până la 40, toate autobuze «verzi», este un program complex. Revin, cred că trebuie un program național, transpartinic, pentru un efort comun de împădurire a României”, a menționat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Județul Dâmbovița a fost uitat de actualul Guvern al României” (Cornel Ștefan, președinte PSD Dâmbovița)

„Astăzi (n.n. ieri) avem invitat în județul Dâmbovița pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, iar împreună cu parlamentarii PSD Dâmbovița și cu toți colegii noștri din Biroul Permanent Județean și cu toți primarii am avut două acțiuni. Am avut deosebita plăcere să-l avem pe domnul Marcel Ciolacu la o acțiune de plantare de puieți în zona Moreni, astăzi de Ziua Internațională a Pădurii. Cred că, de la Dâmbovița, am dat un mesaj important pentru întreaga Românie, încurajăm plantarea de copaci și protejarea mediului. În al doilea rând am avut o acțiune politică, ne-am întâlnit cu primarii PSD din județul Dâmbovița, cu parlamentarii PSD, cu consilierii județeni și membrii Comitetului Executiv Județean. Am avut discuții privind actuala situație în care județul Dâmbovița a fost uitat de actualul Guvern al României, am avut discuții privind proiectele pe care le avem la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița și în fiecare comunitate locală și am tras concluzia că avem cu toții un singur gând, acela pe care l-am avut și anul trecut, de a sprijini comunitățile locale, de a dezvolta comunitățile locale și a duce la bun sfârșit proiectele pe care ni le-am asumat în fața dâmbovițenilor”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Guvernarea de dreapta din România nu a dat niciun ban pe rectificare bugetară municipiului Târgoviște” (Cristian Stan, primar Târgoviște)

,,Am ridicat anumite probleme pe care le au comunitățile locale pentru că nu am întâlnit un asemenea nivel de dispreț la niciun Guvern... și mă refer la municipiul Târgoviște. Este inadmisibil ca, de un an și jumătate, guvernarea de dreapta din România să nu dea niciun ban pe rectificare bugetară municipiului Târgoviște, indiferent că am discutat de începutul anului școlar, de necesitățile pe care le are acest oraș pe zona de cofinanțare a investițiilor, serviciile publice oferite, de parcă târgoviștenii nu plătesc taxe și impozite, TVA, alte impozite care se duc către bugetul de stat. Noi suntem de acord ca o cotă parte din ceea ce se plătește aici să meargă pentru susținerea aparatului central, însă este inadmisibil ca o comunitate care generează venituri să nu beneficieze de absolut nimic. Mai mult decât atât sunt sarcini financiare care sunt trecute din pix către administrațiile publice locale. (...) Într-adevăr, în județul Dâmbovița, o singură unitate administrativ teritorială a primit bani pe anexa respectivă, este vorba de Brănești, o primărie condusă de primar USR. Cam asta este situația. Comunități importante sunt ignorate de actualul Guvern, Târgoviștea a fost ignorată mai bine de un an de zile, iar în actualul buget, în propunerea de buget, pe ceea ce înseamnă sume din TVA municipiul Târgoviște beneficiază de fabuloasa sumă de zero lei. Cam asta este situația. Repet, un act de dispreț, de iresponsabilitate și de impostură fără precedent la adresa acestei comunități importante”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.