27.03.2015 00:13

Președintele CJD, foc și pară pe primarul de la Pietrari

Președintele CJD, foc și pară pe primarul de la Pietrari
Galerie foto

❚ Paradoxal, edilul de la Pietrari, Cornel Coman, este cunoscut pentru afacerile cu... înghețată ❚ Supărat, președintele Țuțuianu și-a propus ca la următoarele alegeri locale să-l trimită pe primarul Coman înapoi la afacerea de familie ❚ Mai mult, Primăria Pietrari a primit uriașa sumă de 12 miliarde lei vechi la ultima alocare din TVA și impozit pe venit

VIOLETA STANCIU


Primarul comunei Pietrari, Cornel Coman, a intrat în colimatorul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. Chiar dacă a alocat foarte mulți bani acestei localități, președintele CJD recunoaște că nu are relații prea bune cu edilul de la Pietrari.

Motivul acestei supărări a fost generat de refuzul primarului Coman de a dota unitățile de învățământ din comună cu aparate frigorifice necesare derulării în bune condiții a Programului Național „Lapte și corn în școli”, invocând drept scuză lipsa resurselor financiare.

 

„De când sunt în administrația publică județeană

nu am întâlnit atâta nesimțire”

„Vă aduc aminte că anul trecut pe OG 28 s-a finalizat un pod la Pietrari. Am introdus acum tot pe OG 28 școala care, deși este terminată, nu are instalații și nici o serie de dotări. De când sunt în administrația publică județeană nu am întâlnit atâta nesimțire în raporturile cu ce înseamnă școala și folosesc cuvântul fără teama că greșesc cumva. Atrag atenția dlui primar Coman că riscă foarte mult în plan personal continuând să-și bată joc de școală. Am crezut că inginer fiind și trecut pe la școală va înțelege nevoile unităților școlare din teritoriu. Concret, Programul «Lapte și Corn» este în derulare. Legea obligă unitățile administrativ teritoriale să asigure spațiile de depozitare cu aparate frigorifice. Anul acesta, comuna Pietrari a primit din TVA și impozit pe venit 1.200.000 lei. Deci a primit bani serioși, cum nu a avut vreodată comuna Pietrari. Am făcut adrese la toți primarii că au obligația să asigure aparate frigorifice. În general am avut reacții pozitive, toată lumea a înțeles, s-a dotat și a intrat în normalitate. Dl primar de la Pietrari îmi transmite prin adresa nr. 2019/17.03.2015 că «vă comunicăm că nu putem sprijini financiar unitățile de învățământ de pe raza comunei noastre cu achiziționarea de aparate frigorifice». (...) Este inacceptabil să nu vrei să cumperi trei frigidere care pot costa 3000 lei și să-ți bați joc de copiii din localitate. De când sunt în administrația publică nu am întâlnit așa ceva. Eu nu pot legal să cumpăr pentru o primărie asemenea mijloace. Obligația legală aparține unităților de învățământ și UAT-urilor care le gestionează. Oricum sunt sume modice pentru o primărie”, a tunat și fulgerat președintele CJD la adresa primarului de la Pietrari.

„Vom face tot ce depinde de noi ca în 2016 dl Coman să se întoarcă la înghețată și la mici (n.n. aluzie la afacerile de familie ale edilului)”, a încheiat subiectul președintele CJD, Adrian Țuțuianu.