12.01.2018 00:20

Premieră: finanțare nerambursabilă pentru stații de mașini electrice

Premieră: finanțare nerambursabilă pentru stații de mașini electrice
Galerie foto

❚ Valoarea aprobată pentru cele patru stații de încărcare a vehiculelelor electrice se ridică la suma de 630.000 lei ❚ Contractul a fost deja semnat, iar investiția va pune Târgoviștea pe harta orașelor eco ❚ Din totalul de 11 stații aprobate la nivel național în cadrul programului amintit, patru vor fi amplasate în Târgoviște

ANA MARIA POPESCU

 


 

Vești bune pentru municipiul Târgoviște din zona finanțărilor cu fonduri europene! Cu sprijin financiar extern, municipiul reședință de județ intră în rândul orașelor europene moderne care pun preț pe protejarea mediului. Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat că a semnat contractul de finanțare pentru un proiect extrem de important pentru oraș care privește construirea mai multor stații de încărcare pentru vehicule electrice. Potrivit edilului Cristian Stan, Târgoviștea este singurul municipiu care a reușit să obțină finanțare nerambursabilă pentru o asemenea investiție. În cadrul proiectului, care are o valoare de 630.000 lei, se vor construi la Târgoviște stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în patru puncte ale municipiului. Acestea vor fi amplasate astfel: pe Centură, în zona Complexului Turistic de Natație, în centru, în vecinătatea Bibliotecii Județene, în zona stadionului, pe strada Justiției, dar și în zona 2 Brazi, în parcarea de lângă Piața Bărăției.

„Încă o veste bună din zona finanțărilor nerambursabile. Am semnat contractul de finanțare aferent construirii unor stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în cadrul «Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in». Valoarea finanțării este de 630.000 lei și vizează construirea a patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în următoarele locații: strada Ialomiței, în vecinătatea Complexului Turistic de Natatie, strada Justiției, lângă stadion, parcarea de lângă Piata Bărăției, parcarea de langa BRD, vis-a-vis de Biblioteca Județeană. Municipiul Târgoviște este singura unitate administrativ teritorială din România care a obținut finanțarea în cadrul acestui program. Astfel, din totalul de 11 stații aprobate la nivel național în cadrul programului amintit, patru vor fi amplasate în Târgoviște”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.