16.09.2014 00:16

Premieră: antrenamente comune jandarmi-polițiști

Premieră: antrenamente comune jandarmi-polițiști
Galerie foto

❚ Ieri au debutat stagiile de formare a monitorilor și instructorilor și antrenamentele speciale ale ofițerilor și subofițerilor MAI pentru zona de operații Afganistan


Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri desfășoară, începând cu data de 15 septembrie 2014, trei stagii de pregătire cu ofițerii și subofițerii din unitățile de jandarmi operative.

Stagiile de formare a monitorilor, respectiv instructorilor de intervenție profesională au devenit deja un reper important al centrului, speciali știi noștri urmând să breveteze, la terminarea stagiilor, în funcție de competențe, 55 de monitori și instructori.

Un alt reper consacrat în pregătirea profesională a jandarmilor îl constituie antrenamentul specific al personalului M.A.I. care participă la misiuni internaționale. Astfel, în perioada 15-26 septembrie a.c., se va desfășura „Cursul special pentru zona de operații Afganistan”.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

În premieră, alături de ofițerii și subofițerii jandarmi se vor pregăti și cadre din Poliția Română. Profesionalismul cadrelor și baza de pregătire competitivă la nivel național și mondial au oferit din nou oportunitatea desfășurării în zilele de 15 și 16 septembrie a Cursului Superior Internațional.

Doisprezece ofițeri din România, Franța, Republica Moldova, Ucraina, Madagascar, Albania, Maroc, Algeria și Iordania, sub îndrumarea instructorilor din centru, vor parcurge pistele de antrenament în domeniul intervenției profesionale și vor desfă- șura exerciții și tactici complexe de antrenament specifice Jandarmeriei Române.

 

Compartiment informare și relații publice

Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri