29.06.2015 00:09

Prefer stilul lui Bozieru

Prefer stilul lui Bozieru
Galerie foto

COSTIN MIHAI

 


 

Viceprimarul Cosmin Bozieru nu are discursul atent prelucrat, de politicianist, al primarului interimar Cristian Stan, în schimb parcă le spune mai pe șleau. Vorbește din instinct, e mai natural și nici nu pare să se teamă de eventuale repercusiuni. Vineri am realizat interviuri cu cei doi tineri care conduc Primăria Târgoviște, iar impresia este că Bozieru e mai sincer.

Nu a ezitat să trasmită în mod public ce-l deranjează la președintele Chindiei, Marcel Ghergu, reproșându-i că nu comunică la nivelul Consiliului Director. Nu a vorbit despre o dictatură la clubul Chindia, îmbrăcându-și elegant nemulțumirile. Strict pe Statut, Bozieru are dreptate, însă nici pentru Ghergu nu e deloc simplu să dea socoteală atâtor asociați și reprezentanți ai lor în AGA sau în Consiliul Director. La întâlnirea de vineri, am văzut că au venit și directoarele economice, și administratorul public al județului, și președinte, și vicepreședinte, și primarul, și viceprimarul, mai aveau să fie prezenți și purtătorii de cuvânt sau secretarele.

Chiar e foarte greu să-i mulțumești pe toți, dacă nu imposibil, fiecare cu suflătorii lor în ureche sau cu pupincuriștii de serviciu. Oricum, îmi place stilul lui Bozieru, de a mai pune și presiune pe cei care conduc proiectele sportive din bani publici, nu doar de a le asigura finanțare, fără a cere și socoteală. Cum să nu atragă datorii stimabilii conducători de cluburi, câtă vreme pot cheltui după bunul plac, fără niciun risc? Datorii pentru care nu răspund niciodată, dimpotrivă, iată că tot noi le plătim, din bani publici. Aici nu intră în discuție Marcel Ghergu, care a moștenit debite istorice, așa cum a ținut să precizeze și viceprimarul.

Știți ce a mai spus Cosmin Bozieru? Că a primit mai multe sesizări, inclusiv din interiorul Clubului Sportiv Municipal Târgoviște, în sensul că acolo se petrec lucruri nu tocmai corecte. Cum CSM este în responsabilitatea lui, așteaptă cu nerăbdare rezultatele auditului demarat la nivelul clubului. Evident că primarul interimar Stan a preferat un alt discurs, lăsându-mi impresia că-i protejează pe șefii CSM. Interesant, nu?