23.09.2015 00:17

Prefectul județului vrea reguli noi la achizițiile publice

Prefectul județului vrea reguli noi la achizițiile publice
Galerie foto

❚ Ioan Marinescu cere implicarea parlamentarilor dâmbovițeni în schimbarea OUG 34/2006 ce privește achizițiile publice, prefectul identificând ca principală problemă „politica prețului cel mai mic” ❚ Potrivit lui Ioan Marinescu, din cauză că se adjudecă lucrările la cel mai mic preț, se folosesc și cele mai proaste materiale și cei mai nespecializați muncitori, ajungându-se ca „în prețul cel mai mic, la primăvară pică și varul de pe pereți, pică tot”

VIRGIL VOINESCU


Situațiile în care o serie de proiecte de investiții, adjudecate de unele firme prin licitație publică, nu au putut să fie duse la îndeplinire la termen sunt binecunoscute, iar astfel de cazuri, din păcate, există atât în municipiul Târgoviște, cât și în județ.

Prefectul județului Dâmbovița, Ioan Marinescu, menționa recent ca principală cauză legislația achizițiilor publice - OUG nr. 34/2006 actualizată în 2013, aici identificând „politica prețului cel mai mic”.

„Acest concept, al prețului cel mai mic, trebuie corectat”, consideră reprezentantul Guvernului în teritoriu, Ioan Marinescu.

„Politica prețului cel mai mic este dăunătoare. Aceasta pentru că, la prețul cel mai mic se folosesc cele mai proaste materiale, cea mai proastă forță de muncă și până la urmă ne costă și cel mai mult. Românul are o vorbă înțeleaptă: sunt prea sărac să cumpăr un lucru prost. Dar noi, din păcate, așa facem. Cum am ajuns aici nu știu. Dar nu se poate. Trebuie să venim și aici cu modificări. Avem parlamentari și trebuie să-i implicăm să spună: nu mai stați cu prețul cel mai mic. Explicația e simplă. În prețul cel mai mic, la primăvară pică și varul de pe pereți, pică tot”, a adăugat prefectul județului.

Ioan Marinescu a mai spus că, dacă această modificare de legislație va avea nevoie de consultarea cetățenilor, va trebui realizată.

„Și discuția publică poate fi făcută. Trebuie să se țină cont”, a conchis Ioan Marinescu.