09.02.2024 00:19

Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, la doi ani de mandat

Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, la doi ani de mandat
Galerie foto

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia a prezentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, raportul de activitate pentru anul 2023 la Instituția Prefectului! I-au stat alături cei doi subprefecți ai județului Dâmbovița, Sălișteanu Ioan Corneliu și Chițescu Adrian. Claudia Gilia a reușit să transparentizeze foarte mult Instituția Prefectului și să impună un nou stil de lucru în mod special în raport cu instituțiile deconcentrate, astfel încât acestea să răspundă nevoilor dâmbovițenilor.

„În urmă cu doi ani, am depus jurământul pentru preluarea funcției de Prefect al Județului Dâmbovița. De la începutul activității mele ca Prefect al Județului Dâmbovița, mi-am stabilit un obiectiv pe care l-am respectat zi de zi, și anume: să-i ajut pe toți dâmbovițenii să ducă o viață mai bună și mai sigură. Am spus, încă de la învestire, că nu există soluții miraculoase, dar prin muncă și implicare directă, împreună cu echipa din Instituția Prefectului, am reușit să ducem la bun sfârșit zeci și sute de provocări în fiecare lună, iar cifrele pe care le voi prezenta în acest raport stau drept mărturie”, a declarat Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița.

Potrivit prefectului Claudia Gilia, consilierii juridici au reprezentat Instituția Prefectului și Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Dâmbovița într-un număr de 381 dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată. De asemenea, a fost asigurată reprezentarea Prefectului județului Dâmbovița în cauza aflată pe rolul Tribunalului Dâmbovița privind litigiul de hotar dintre județul Dâmbovița și județul Prahova (Moroeni - Bușteni).

În urma exercitării controlului de legalitate au fost apreciate ca nelegale 61 acte administrative. De asemenea, pe parcursul anului 2023, au avut loc 8 ședințe ale fondului funciar în cadrul cărora s-au adoptat 173 de hotărâri și au fost emise 47 de ordine de proprietate.

 

 

Violeta Stanciu