21.09.2021 00:21

Prefectul județului: „Evoluția cazurilor de COVID-19 este îngrijorătoare!”

Prefectul județului: „Evoluția cazurilor de COVID-19 este îngrijorătoare!”
Galerie foto

*„Dacă în perioada 6-12 august a.c a fost înregistrat doar un număr de 5 cazuri pozitive, 154 de cazuri au fost înregistrate în perioada 3-9 septembrie a.c și 271 de cazuri în perioada 10-16 septembrie a.c”, avertizează Prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa

 

Dâmbovița se înroșește! Potrivit datelor furnizate de Instituția Prefectului Dâmbovița, două localități au intrat în scenariul Roșu! Este vorba despre comuna Butimanu, care a ajuns la un indice de infectare de 4.30 la mie și comuna Tărtășești, cu indicele de 3.04 la mie. De asemenea, la nivel județean sunt înregistrate șapte localități în scenariul Galben. Primele două sunt Tărtășești și Tătărani, care sunt la un pas să intre în scenariul Roșu, acestea având indicii de 2.99 la mie, respectiv 2.98 la mie. Următoarele localități din scenariul Galben sunt Crevedia, cu 2.47, după care comuna Cândești, cu 2.26 la mie, Mogoșani cu 2.14 la mie, Cobia 2.06 la mie și Dărmănești 1.92 la mie. Nici situația numărului de infectări nu este mai bună. La nivelul județului Dâmbovița, au fost înregistrate ieri 45 de cazuri noi, acest lucru întâmplându-se după week-end, când testările se fac într-un număr mai restrâns. Cum situația a devenit din ce în ce mai îngrijorătoare, Prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa a făcut un apel către cetățeni, semnalând că trebuie oprit acest trend ascendent al infectărilor de la nivel județean…

„Stimați dâmbovițeni, evoluția numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în județul nostru este îngrijorătoare! Dacă în perioada 6-12 august a.c a fost înregistrat doar un număr de 5 cazuri pozitive, 154 de cazuri au fost înregistrate în perioada 3-9 septembrie a.c și 271 de cazuri în perioada 10-16 septembrie a.c. De asemenea, făcând o paralelă între rata incidenței cumulate la 14 zile în data de 12 august a.c, 0,08 la nivelul județului, și rata de pozitivare astăzi de 0,82, vom observa ritmul accelerat de răspândire a noului coronavirus. Trebuie să oprim sub orice formă acest trend ascendent al infectării cu virusul Sars-CoV-2! De aceea, fac din nou un APEL către dumneavoastră, la unitate și coeziune socială pentru acordarea unei atenții sporite în ceea ce privește respectarea măsurilor impuse de autorități, precum purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței sociale.

Este foarte important și gradul de conformare voluntară al populației pentru combaterea răspândirii bolii, însă pentru a fi protejați împotriva virusului este imperios necesar să ne vaccinăm. Cu cât gradul de vaccinare crește, cu atât scade riscul de a ne îmbolnăvi sau de a face forme grave ale bolii, care de cele mai multe ori conduc la decese; în perioada 1-19 septembrie a.c au fost înregistrate, la nivelul județului, 17 decese.

La momentul acesta, 8 persoane infectate primesc îngrijiri medicale în secția de ATI, ceea ce înseamnă presiune pe sistemul medical, punând în dificultate pe cei care au nevoie și de alte servicii medicale, să poată să ajungă în unitățile spitalicești și să poată să fie tratați!

Solicit tuturor autorităților implicate să-și prioritizeze obiectivele astfel încât să atingem cele 2 obiective majore comune: să creștem procentul de vaccinare în rândul personalului propriu și, implicit, să încetinim ritmul de infectare a populației. Un parteneriat cooperant între populație și autorități este singurul mod de a trece cu bine prin această pandemie! Pandemia prin care trecem afectează întreaga comunitate și n-o putem depăși decât comportându-ne preventiv și responsabil”, se arată în mesajul Prefectului județului Dâmbovița, Aurelian POPA.

Ștefan Khalil