27.01.2023 00:12

Prefectul Claudia Gilia, la un an de mandat

Prefectul Claudia Gilia, la un an de mandat
Galerie foto

*,,Noi suntem în slujba cetățenilor, acesta a fost crezul nostru și rezultatele, cred eu, vorbesc de la sine’’ *,,Am reușit să facem din județul nostru unul în care Guvernul să aibă un partener de nădejde și spre care să se îndrepte o serie de investiții strategice și linii de finanțare’’

 

S-a împlinit un an de când  prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia conduce Instituția Prefectului Dâmbovița!  Și cum la fiecare sfârșit de an se face un bilanț al activității, prefectul județului, Claudia Gilia a făcut acest lucru ieri, în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița - Corneliu Ștefan, subprefecții Corneliu Sălișteanu și Adrian Chițescu. La un an de la preluarea mandatului de prefect, Claudia Gilia a declarat că 2022 a fost un an plin de provocări, un an al crizelor suprapuse, un an în care a încercat să fie cât mai aproape de dâmbovițeni și de nevoile lor.

„Cifrele nu mint, am avut un an plin, un an în care am muncit și am fost alături de oameni. Nu aș fi reușit, nu am fi reușit acest lucru fără aparatul de specialitate din Instituția Prefectului, fără sprijinul autorităților locale și în special al președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, fără colegii din deconcentrate și fără partenerii sociali care au fost de un real ajutor în îmbunătățirea vieții dâmbovițenilor. Astfel am reușit să facem din județul nostru unul în care Guvernul să aibă un partener de nădejde și spre care să se îndrepte o serie de investiții strategice și linii de finanțare. În același timp, Instituția Prefectului a fost într-un dialog permanent cu toate UAT-urile din județul nostru, primarii și consilierii locali au fost mereu informați de ce oportunități au pentru a-și finanța proiectele din comunitate, ce modificări legislative au intervenit și au găsit în fiecare zi și la orice oră ușa instituției noastre deschisă pentru orice problemă au întâmpinat… Am spus adesea că lucrurile bune se fac în echipă. În întreaga activitate pe care am desfășurat-o  unul dintre colaboratorii cei mai serioși, destoinici și implicați se află alături de mine, este vorba de președintele CJD, Corneliu Ștefan”, a declarat prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia care l-a invitat pe președintele CJD, Corneliu Ștefan să spună câteva cuvinte.

Corneliu Ștefan a mulțumit pentru invitația de a participa la conferința de presă de bilanț de la Instituția Prefectului și a vorbit despre importanța deosebită pe care o are buna colaborare dintre cele două instituții administrative ale județului, fapt care se vede cel mai bine în proiectele mari de dezvoltare a județului și a comunităților locale.

„Cred că este pentru prima dată când, în județul Dâmbovița, mi-am dorit să schimbăm în primul rând climatul de colaborare între instituțiile din județul nostru, între Instituția Prefectului, CJD și cele 89 de unități administrativ teritoriale din județul Dâmbovița și toate instituțiile publice, inclusiv mediul de afaceri. Acum un an de zile a fost instalată o nouă echipă de conducere la Instituția Prefectului și pentru prima dată prefect în județul Dâmbovița a fost numită o doamnă. Am spus  și  în urmă cu un an că am toată încrederea pentru colaborarea pe care o vom avea pentru binele județului Dâmbovița și nu în ultimul rând pentru dezvoltarea comunităților locale. Am avut o colaborarea foarte bună cu Instituția Prefectului  și  această colaborare a fost doar pentru dâmbovițeni și pentru proiectele pe care le avem împreună cu Guvernul României în fiecare unitate administrativ teritorială și proiectele majore pe care le-am gândit la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan, care a prezentat proiectele care există în momentul de față între CJD și Guvernul României.

 

 

Violeta Stanciu