19.08.2022 00:17

Președintele Sanitas Dâmbovița reclamă o nedreptate făcută medicilor și asistenților medicali!

Președintele Sanitas Dâmbovița reclamă o nedreptate făcută medicilor și asistenților medicali!
Galerie foto

*Liderul Federației Sanitas Dâmbovița, Corneliu Stănică reclamă faptul că și în cazul medicilor și al asistenților există restanțe în sensul că anumite sporuri se calculează... la nivelul anului 2018

 

Chiar dacă în cazul medicilor și asistenților medicali, Legea 153 a salarizării bugetarilor a fost aplicată în integralitate încă de la început, cadrele medicale  fiind astfel scutite de umilințele prin care sunt nevoiți să treacă celelalte categorii de bugetari care au fost amânați la plată pe motiv de constrângere bugetară, nici doctorii și asistenții nu sunt pe deplin mulțumiți de aplicarea legislației în domeniu. Liderul Federației Sanitas Dâmbovița, Corneliu Stănică reclamă faptul că și în cazul medicilor și al asistenților există restanțe în sensul că anumite sporuri se calculează... la nivelul anului 2018. 

,,În cazul medicilor și asistenților s-a aplicat într-adevăr legea salarizării în totalitate la nivelul salariului de încadrare, dar sporurile nu sunt calculate nici la ei în totalitate. Anumite sporuri, cum este cel de continuitate, se calculează la salariul din anul 2018. Legea, din punctul meu de vedere, își  încalcă principiile, ea trebuie aplicată în totalitate la începutul anului acesta, dar în fiecare an a apărut câte o ordonanță care a blocat-o și am ajuns în situația aceasta’’, ne-a declarat președintele Sanitas Dâmbovița, Corneliu Stănică.

 

 

Violeta Stanciu