15.09.2021 00:20

Președintele României a înmânat Drapelul de luptă pompierilor dâmbovițeni

Președintele României a înmânat Drapelul de luptă pompierilor dâmbovițeni
Galerie foto

*Înmânarea Drapelului de luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița marchează unul dintre cele mai semnificative evenimente ale salvatorilor militari din ultimii ani

 

În cursul zilei de 13 septembrie a.c., cu prilejul aniversării Zilei Pompierilor din România, a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente ale salvatorilor militari din ultimii ani.

În cadrul ceremoniei desfășurate la Palatul Cotroceni, Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a înmânat Drapelul de Luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița.

Drapelul de luptă al unității este simbolul onoarei, vitejiei și gloriei militare. El reamintește fiecărui militar, datoria lui sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu bărbăție, pricepere și abnegație, chiar cu prețul vieții, frontierele de stat, independența și suveranitatea țării.

 

Apreciere pentru implicarea în stingerea incendiilor din Grecia

 

Președintele Klaus Iohannis a decorat, luni, 13 septembrie 2021, Drapelul de luptă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și pe comandanții modulelor specializate de intervenție care au acționat la incendiile din Grecia, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe platoul de la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Pompierilor.

Șeful statului a conferit Drapelului de luptă al IGSU din Ministerul Afacerilor Interne Ordinul "Bărbăție și Credință" în grad de Ofițer, cu însemn pentru militari, în semn de "apreciere pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea de apărare a vieții, bunurilor și mediului împotriva incendiilor și dezastrelor, pentru realizarea măsurilor de protecție civilă, precum și pentru coordonarea acțiunilor instituțiilor implicate în managementul situațiilor de urgență".

În semn de "apreciere pentru dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, remarcându-se la comanda modulelor specializate de intervenție implicate în recentele misiuni de stingere a incendiilor din Republica Elenă", președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul "Bărbăție și Credință" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, colonelului Valentin Florin Pop și locotenent-colonelului Alexandru-Adrian Csilik Alexandru.

De asemenea, șeful statului a înmânat drapelele de luptă pentru 11 Inspectorate de urgență județene în semn de apreciere față de devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă salvatorii români în îndeplinirea misiunilor destinate protejării cetățenilor și a comunității.

La ceremonie au participat premierul Florin Cîțu, ministrul de Interne, Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

V.A.