27.04.2020 19:44

Președintele PSD Dâmbovița: "CJD a primit zero lei de la Guvern"

Președintele PSD Dâmbovița:
Galerie foto

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă online, președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a atacat Guvernul PNL pentru modul în care a fost realizată prima rectificare bugetară din acest an.

 

Potrivit acestuia, Consiliul Județean Dâmbovița nu a primit niciun ban la această rectificare, în vreme ce, la nivelul unităților administrativ teritoriale din județ, au fost repartizați 26 de miliarde lei vechi, ceea ce înseamnă 5,37 lei pe cap de locuitor. Deputatul Corneliu Ștefan a vorbit și despre deciziile luate de primarii, consilierii și parlamentarii PSD în toată această perioadă de când a fost declarată stare de urgență în România.

,,În urma primei rectificări bugetare din acest an făcută de Guvernul României, CJD a primit zero lei, iar la nivelul unităților administrativ teritoriale a fost repartizată suma de 26 miliarde lei vechi.  Dacă am face un calcul simplu înseamnă 5,37 de lei pe cap de locuitor. Avem administrații PNL care au cumpărat masca cu 14 lei.  Guvernul a alocat imensa suma de 5,37 de lei care vor fi distribuiți către UAT-urile din județ. Vreau să vă spun ce nu a făcut PNL Dâmbovița și ce a făcut PSD Dâmbovița, ca să avem un grad de comparație. În primul rând reprezentanții PNL Dâmbovița din Consiliul Județean nu au participat la votul prin care aleșii județeni ai PSD Dâmbovița au constituit suma în fondul de rezervă pentru a ajuta UAT-urile din județul nostru. Cei 13 reprezentanți PNL Dâmbovița au votat împotriva ordinii de zi și nu au participat la vot. Reprezentanții PNL nu au făcut demersuri la Guvernul României să ajute Consiliul Județean, unitățile administrativ teritoriale, dâmbovițenii în această perioadă. Mai grav este că nu se implică deloc în această luptă cu Covid-19. Aleșii PSD, împreună, ne-am implicat din prima clipă în această luptă. Cea mai mare sumă împărțită de CJD a fost repartizată către primăria Orașului Răcari, condusă de un primar PNL - 45.000 de lei, apoi Corbii Mari - 40.000 lei. Sume către toate centrele medicale sociale: Bucșani – 15.000 lei, Niculești – 15.000 lei, Uliești – 10.000 lei, Crânguri – 10.000 lei, Moreni – 25.000 de lei. De asemenea, 200.000 au fost alocați Spitalului Pucioasa și 100.000 lei la Moreni. Am sprijinit spitale de la Pucioasa și de la Moreni, la Pucioasa cu suma de 200.000 de lei, iar la Moreni 100.000 lei”, a declarat Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița.