16.12.2022 00:13

Președintele PNL Dâmbovița susține boicotarea austriecilor

Președintele PNL Dâmbovița susține boicotarea austriecilor
Galerie foto

*,,Dacă își va revizui Austria poziția poate vom reveni la gânduri mai bune. Dacă nu, sunt convins că și președintele va începe să aibă o altă reacție. Deocamdată încearcă pe cale diplomatică și pe cale amiabilă’’

 

Președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, se află pe aceași lungime de undă cu partenerii de coaliție, respectiv cu social democrații, dar și cu cetățenii țării care au ales să boicoteze sub orice formă  tot ceea ce înseamnă produs sau serviciu al austriecilor... în România, mai ales în urma refuzului Austriei de a accepta intrarea României  în spațiul Schengen. Virgil Guran înțelege și acceptă atitudinea șefului statului, Klaus Iohannis care îndeamnă la calm și diplomație, dar salută și încurajează gestul românilor pe care îl consideră întemeiat. Ba mai mult, parlamentarul susține că românii trebuie să fie mult mai incisivi, până în momentul în care austriecii își revizuiesc atitudinea.    

„Este clar că România, fiind în Uniunea Europeană, nu poate să spună acum că toate organele de control să  intre  pe firmele austriece,  nu poți să faci așa ceva! În schimb noi, ca cetățeni, da. Vă spun și poziția mea, eu nu voi mai lucra cu nimic ce înseamnă austriac, mă refer la firma mea... nu voi mai alimenta de la OMV, nimic ...  Atâta timp cât ei  nu ne respectă, noi de ce să-i respectăm pe ei! Dacă, prin diplomație, președintele reușește să rezolve ceva, iar noi prin presiunea pe care o facem în interior, iar acești oameni  își revizuiesc poziția față de noi și ne respectă așa cum trebuie să fie respectată România pentru că nu suntem cu nimic mai prejos decât Austria. Ba din contră eu cred că suntem o țară mai puternică și mai bogată. Dacă își va revizui Austria poziția, poate vom reveni la gânduri mai bune. Dacă nu, sunt convins că și președintele va începe să aibă o altă reacție. Deocamdată, încearcă pe cale diplomatică și pe cale amiabilă”, a declarat președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran.

 

 

Violeta Stanciu