29.11.2021 00:16

Președintele CJD, mesaj categoric pentru primari în programul de apă-canal

Președintele CJD, mesaj categoric pentru primari în programul de apă-canal
Galerie foto

*Președintele Consiliului Județean a răspuns că toți primarii, indiferent de locul de unde sunt sau cum îi cheamă, trebuie să-și achite cota de finanțare

*În cazul în care aceștia nu cred că vor reuși să facă acest lucru, președintele CJD a transmis că ar fi bine să iasă acum din proiect

 

La ultima ședință a Consiliului Județean Dâmbovița, președintele CJD, Corneliu Ștefan a transmis un mesaj ferm către liderii unităților administrativ teritoriale din județ, în contextul  dezbaterii proiectului privind aprobarea valorii investițiilor aferente județului și CJD la cofinanțarea pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, în perioada 2014-2020.

În cadrul acestui proiect, liderul grupului de consilieri județeni, Pro România, Florina Mureșan a întrebat ce se va întâmpla în situația în care anumiți primari implicați în această investiție, nu își vor achita cota de finanțare și dacă ar exista riscul unui blocaj. Președintele Consiliului Județean a răspuns că toți primarii, indiferent de locul de unde sunt sau cum îi cheamă, trebuie să-și achite cota de finanțare. În cazul în care aceștia nu cred că vor reuși să facă acest lucru, președintele CJD a transmis că ar fi bine să iasă acum din proiect.

„Avem situația pe fiecare localitate în parte, ce au plătit și cu majorare de capital. Să nu creadă vreun primar că unii sunt șmecheri și alții proști, în județul Dâmbovița. Este valabile pentru toți, indiferent din ce localitate face parte sau cum îl cheamă. Cât voi fi președinte al CJD și al ADI, mergem toți în această echipă. Dacă nu, să iasă de acum, înainte de începerea investiției  în fiecare localitate. Vă garantez că vor plăti toți și mărirea de capital pe care și-au asumat-o prin hotărâre de consiliu local și bineînțeles, și cofinanțările pentru acest proiect”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

 

 

Ștefan Khalil