20.01.2023 00:10

Poveste cu final trist

Poveste cu final trist
Galerie foto

Cristi Cherchez este poate cel mai iubit jucător care a îmbrăcat tricoul Chindiei Târgoviște în ultimul deceniu. Acesta a reprezentat formația dâmbovițeană chiar și la nivelul Ligii a 3-a, pentru ca mai apoi, în Liga a 2-a, să fie unul dintre jucătorii importanți cu rol special în povestea promovării pe cea mai înaltă scenă a fotbalului românesc. Din momentul promovării, Cherchez a prins puține minute, indiferent de antrenor. Viorel Moldovan, Emil Săndoi, Adi Mihalcea și Toni Petrea au ales să nu se bazeze pe atacantul dâmbovițean, deși suporterii și-ar fi dorit să îl vadă la treabă.

S-a vorbit mult despre această situație, despre motivele pentru care Cristi nu a prins mai multe minute în primul eșalon. Au apărut în spațiul public tot felul de povești, majoritatea legate de modul în care talentatul fotbalist trata ședințele de antrenament, însă, consider că un fotbalist de genul lui Cristi Cherchez ar fi meritat mai multe șanse. Nu este singurul jucător capricios care a evoluat pe prima scenă fotbalistică. Prin talentul de care dispune, Cherchez putea face diferența în orice moment al jocului și, cu siguranță, ar fi ajutat-o pe Chindia mai mult decât au făcut-o Mihai Costea, Berisha sau Cooper.

Dar antrenorul este cel care decide, iar tot ceea ce putem noi să facem este să ne expunem o simplă părere.  Plecarea lui Cherchez de la Chindia a pornit o reacție negativă din partea suporterilor, un lucru la care mă așteptam, pentru că așa cum spuneam și la începutul materialului, Cristi, indiferent de greșelile pe care le-a făcut, rămâne un fotbalist foarte iubit în județul nostru. Rămâne de văzut ce urmează pentru Cherchez, dacă acesta își va continua activitatea fotbalistică sau dacă va renunța la sportul rege.

Cred că ar mai putea evolua fără probleme la nivelul ligii secunde, ba chiar și în prima ligă, dar este greu ca un jucător cu atât de puține minute în ultimii ani, să fie dorit de o echipă cu pretenții. S-a vorbit despre o posibilă mutare la FC Pucioasa, în Liga a 3-a, dar cred că eșalonul de bronz al fotbalului românesc ar fi prea puțin pentru un jucător de calitatea lui Cristi Cherchez.

Lucrurile se vor clarifica în perioada următoare, dar până atunci, în numele majorității suporterilor Chindiei, aș vrea să-i mulțumesc lui Cherchez pentru tot ceea ce a făcut la echipa târgovișteană. Poate unora nu le convine, dar Cristi va rămâne mult timp în mintea suporterilor dâmbovițeni pentru reușitele individuale, dar și colective, de la Chindia.

 

 

Cosmin Sava