15.04.2015 00:09

Porumbacu, maseur la Chiajna II

Porumbacu, maseur la Chiajna II
Galerie foto

COSTIN MIHAI

 


 

Dintre toți cei trecuți în ultimii ani pe la Chindia Târgoviște, fie ei conducători, antrenori sau fotbaliști, niciunul nu a atras mai multe antipatii decât Mugur Porumbacu. Fostul președinte al clubului a revenit în Vinerea Mare pe stadionul „Eugen Popescu”, de data aceasta ca adversar, însă într-o altă postură.

A fost maseur al echipei satelit de la Chiajna, cel puțin așa a apărut pe raportul de arbitraj, prilej de ironii prin tribună. Până și crainicul stadionului a făcut caterincă la stația de amplificare, însă nu m-a amuzat absolut deloc. În primul rând că, cel puțin în opinia mea, mesajele transmise de crainic pe parcursul unui meci de fotbal, mai ales unde este implicată o echipă importantă precum Chindia, nu trebuie să cuprindă ironii, jigniri și nici chiar ferpare.

Îmi pare sincer rău pentru drama prin care trece profesorul Nicu Croitoru, al cărui părinte a decedat săptămâna trecută, însă nu așa îți exprimi regretul, prin a transmite condoleanțe la stația de amplificare. Mai ales că antrenorul Chindiei a cerut să-i fie respectată durerea, fără a face din asta un subiect public. Revenind la maseurul Porumbacu, oricât de mult rău ar fi făcut el clubului de lângă Turn, nu e civilizat să-l ironizezi la stația de amplificare. Sunt destule mijloace de exprimare, în special pentru un jurnalist, însă altceva mi-a lăsat un gust amar și mă limitez la o întrebare simplă.

Cine a ajuns să-l ironizeze pe Porumbacu? În schimb, mi-a plăcut reacția lui Ciprian Prisăcaru, cel care i-a dat papucii lui Mugurel de la Chindia, pe când era primar interimar al Târgoviștei. Omul a oferit o ironie fină la adresa lui Porumbacu maseurul, spunând că a ajuns acolo unde îi este locul. Acum o dăm pe caterincă, însă tare ne-a mai durut vara trecută, când Chindia a ratat promovarea în Liga a II-a, după ce a intrat în play-off cu un avans de șase puncte față de Fortuna Câmpina, între timp desființată. Am spus-o de la bun început că Porumbacu nu a fost o alegere bună pentru a conduce Chindia.

Din păcate, greșeala nu a fost îndreptată nici pe parcurs, iar echipa a rămas în Liga a III-a. Să sperăm că doar până la vară, ar fi chiar frustrant ca formația târgovișteană să mai piardă o dată promovarea pe final de sezon.