29.07.2022 00:18

Pompierii, intervenție de urgență

Pompierii, intervenție de urgență
Galerie foto

În data de 28 iulie, începând cu ora 10.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al Județului Dâmbovița a desfășurat un amplu exercițiu pentru testarea Planului de urgență externă la BUTANGAS ROMÂNIA - Stația de îmbuteliere GPL și depozit Conțești.

În cadrul exercițiului au fost gestionate trei situații operative. În primul caz a fost anunțată apariția unor scurgeri de GPL la o cisternă de transport pe calea ferată din cauza unor  defecțiuni tehnice la brațul de descărcare al instalației și vana cisternei. În cea de a doua situație, personal de intervenție a fost intoxicat cu GPL și se impune asistența medicală de urgență. În a treia situație vaporii de gaz se aprind, iar doi membrii din echipa de intervenție a operatorului suferă arsuri grave.

Exercițiul a urmărit activitatea structurilor județene responsabile în cazul producerii unui accident major la nivelul amplasamentului de nivel superior al unui obiectiv SEVESO.

Pentru gestionarea eficientă a situației de urgență, având în vedere importanța obiectivului afectat, la nivelul județului Dâmbovița s-a activat Planul de urgență externă al operatorului  prin care se concentrează forțe de intervenție, în sprijin, din cadrul Primăriei Conțești, Agenției pentru Protecția Mediului Dâmbovița, Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu Dâmbovița, Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița, Direcției de Sănatăte Publică Dâmbovița, Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița, Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița și Serviciului de Gospodărire a Apelor Dâmbovița.

Asigurarea măsurilor de ordine publică a fost realizată de echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

 

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE